Футболният отбор на МФ изигра юбилеен 30-ти мач

Пламен Николов-Пинко с победа за тима на финансистите

Футболният отбор на МФ изигра юбилеен 30-ти мач
Отборът на МФ изигра 30-тата си среща, в която се поздрави с убедителна победа 12:2, срещу футболния тим на Българския зъболекарски съюз (БЗС). В този юбилеен за финансистите двубой играха Кирил Евтимов-капитан, Велин Пеев, Асен Захариев, Найден Личев, Даниел Миланов и легендарният страж от недалечното минало – Пламен Николов-Пинко. Стоматолозите бяха представени от д-р Ивайло Методиев-капитан, Асен Йочев, Милен Димитров, Иво Францов, Илия Илиев и Никола Миланов.

Първата част стартира ударно за играчите от отбора на МФ, които без много да се бавят наложиха тотална преса и преимущество в половината на противника. Не след дълго това тяхно превъзходство се увенча с успех – реализираха три попадения чрез Личев, Пеев и Захариев. Този резултат предизвика смут в редиците на тима на БЗС, като това разколебаване беше добре дошло за финансистите и те постигнаха още три бързи попадения – дело на голмайстора Пеев и на Личев. В този период от срещата зъболекарите рядко застрашаваха вратата на Пламен Николов, като за това допринесе и добрата игра в защита на Миланов, Личев и Захариев. Така при резултат 6:0 за МФ приключи първото полувреме.

В началото на втората част, видимо успокоени от комфортната преднина, футболистите от отбора на МФ намалиха драстично темпа. Това позволи на Пламен Николов да покаже своето майсторство пред вратата. Макар обстрелван от всякъде, той не даде възможност на Ивайло Методиев и съотборниците му да постигнат голов резултат в атаките си. Пропуск на дузпа от страна на стоматолозите се отрази добре за доказаните реализатори на МФ – Велин Пеев и Кирил Евтимов, които направиха по един хеттрик, и така резултатът набъбна до 12:0 в полза на министерския отбор.

В заключителните минути на мача опонентите на финансистите отбелязаха две почетни попадения, дело на най-дейните от тима на БЗС – Асен Йочев и Милен Димитров. Срещата приключи с резултат 12:2, а отборът на МФ се върна към победите, след две поредни равенства от последните изяви.

Статистика:
За МФ – Велин Пеев-6 гола, Кирил Евтимов-3 гола, Найден Личев-2 гола и Асен Захариев-1 гол
За БЗС – Асен Йочев и Милен Димитров по 1 гол

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки