Сензациите в пресата: Боримиров готви оставка заради съкращенията в ДЮШ

И още: "Левски взима палач от финала", "Левски иска трикратен шампион с Олимпиакос", "В ЦСКА "вързаха" играчите до зимата", "Предлагат Старокин и на Локомотив (Пд)"

Сензациите в пресата: Боримиров готви оставка заради съкращенията в ДЮШ

Сензациите в българските спортни издания от днес, понеделник, 6-и юни 2015 година:

 

"Меридиан мач": Боримиров готви оставка заради съкрщенията в ДЮШ

 

Шефът на ДЮШ в Левски Даниел Боримиров може да си тръгне от "Герена", научи "Меридиан Мач". Борето е недоволен от голямото намаление на бюджета за "сини" таланти. Както вече ви информирахме, съкращенията ще засегнат и треньорите. Част от скаутите вече са махнати, а на всички останали са предложени намалени финансови условия, при които да продължат да работят с младите таланти на Левски. Както стана ясно, заради тези промени част от легендите на клуба, които изпълняваха различни роли в ДЮШ, сред които Кирил Ивков и Георги Цветков, си стегнаха вече багажа. Даниел Боримиров е недоволен от всичко това и обмисля подаването на оставка.

 

Той пое школата миналата година, след като бе поканен от Георги Иванов. Отборите от ДЮШ демонстрираха добри резултати през миналата година, а освен това основно ремонтиран бе изкуственият терен до общежитието на „Герена". Това стана с дейната помощ именно на Боримиров. Атестат за добрата работа в школата е и фактът, че в момента има безпрецедентно за последните години количество юноши в първия тим, което, разбира се, е продиктувано и от бавещата се селекция.

 

"Меридиан мач": Левски взима палач от финала

 

Левски е много близо до привличането на бившия халф на Лудогорец и Черно море Себастиян Ернандес. Колумбиецът беше част от отбора, съкрушил мечтите на сините да спечелят Купата на България. През отминалия сезон той игра като преотстъпен от Лудогорец в Черно море, но сега вече е свободен агент. 

 

Той води подготовка с Черно море, но няма подписан договор. От Левски са набелязали колумбиеца, който е добре познат на треньора Стойчо Стоев от съвместната им работа в Разград. Сините имат много свободни позиции, след като бяха напуснати от цял отбор след сезона. В последните седмици Левски беше подсилен с Джереми де Ноойер и Георги Костадинов, а ако бъде уреден и Ернандес и присъствието на Мигел Бедоя, то треньорът Стоев ще разполага в халфовата линия с достатъчно варианти. 

 

"Меридиан мач": Предлагат Старокин и на Локомотив (Пд)

 

Мениджъри са предложили Орлин Старокин на Локо (Пд), научи „Меридиан Мач". Уловката е, че халфът може да играе на „Лаута" само ако не си намери отбор в чужбина. Припомняме, че Орлин Старокин води разговори и с Ботев (Пд). Самият футболист призна за тях, но отново с уточнението, че на първо място за него е трансфер зад граница. Локо (Пд) търси спешно вътрешен халф, защото към днешна дата няма класа в тази зона. „Смърфовете" разполагат там с ветерана Ванчо Траянов, младока Георги Вълчев и Боне, който досега игра във Верея.

 

"7 дни спорт": В ЦСКА "вързаха" играчите до зимата

 

Всички футболисти на ЦСКА, които в момента тренират с отбора, ще са част от "червените" поне до зимата, научи "7 дни спорт". Въпреки че армейците започват сезона в аматьорския футбол, където няма нито един играч с професионален договор, няма да бъде пречка за бягства. За разлика от професионалния футбол при аматьорите не е толкова важен трансферният прозорец, а самите споразумения между играч и отбор. На практика, ако един футболист играе в първата среща за тима си през сезона, той не може да премине в друг, поне до зимата. Така на "Българска армия" ще успеят да запазят състава през първата половина от кампанията.

 

Както е известно, там в момента разполагат с доста опитни и класни футболисти от "А" група като Бранеков, Иво Иванов, Борис Галчев и т.н. По информация на "7 дни спорт" голяма част от по-опитните в Борисовата градина са взели пари на ръка, за да се обвържат с "червените". В техните споразумения фигурират и клаузи, като за евентуално пускане играчът трябва да върне сумата в още по-голям размер. Преди няколко дни един футболист на ЦСКА е бил неприятно изненадан, след като е получил предложение от друг клуб извън България, но вече е нямало как да премине там.

 

"7 дни спорт": Левски иска трикратен шампион с Олимпиакос

 

Селекцията на "Левски" търпи развитие в последните дни и "сините" все още работят по намирането на класен централен защитник. "7 дни спорт" разбра, че Стойчо Стоев и Георги Иванов са харесали 26-годишния Анастасиос Папазоглу, който за последно игра в гръцкия "Шкода" (Ксанти). Папазоглу е футболистът, който е най-силно желан от спортно-техническото ръководство на Герена, но трансферът му може да си остане само в сферата на желанията. Причината е, че бранителят иска заплата, която надвишава тавана на възнаграждения на Герена, който е 6 хиляди евро. 26-годишният бранител е трикратен шампион на Гърция с хегемона "Олимпиакос". А освен това има и мачове в Шампионска лига с фланелката на кипърския АПОЕЛ (Никозия).

 

"Труд": Още двама нови в „Левски“

 

Двама нови футболисти се очакват в „Левски“ тази седмица. Идат централен защитник и нападател от Холандия. Двамата явно няма да бъдат от особено висока класа, защото „сините“ получиха откази от няколко играчи за въпросните постове.

 

„Левски“ пробва последна офанзива за Венцислав Христов от „Риека“, но с малко надежда. А привличането на одобрения след проби Атанас Курдов за резервен нападател се превръща в сага. Юношата на „Левски“ обеща разрешение да стане „син“ от бившия си тим „Астана“ през изтеклата седмица, за да подпише. Казахстанският клуб явно няма да се даде лесно след серията закани за дела във ФИФА, претенции и т.н. Над 7 месеца Курдов е без отбор и жълтата му карта си е в Астана, не я дават. Българинът няма и рутинното разрешение от ФИФА да играе на принципа „предимство за развитието на кариерата на футболиста“. Положението е неясно и оплетено.

 

„Сините“ предвиждат евентуално да привлекат и още един вратар за конкуренция на Боян Йоргачевич, но - ако има свободен на пазара. При вземане на бранител, деветка и - може би - крило основната работа по селекцията ще приключи.

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки