Ариана Аматьорска Лига протича с оспорвани мачове в борбата за титлата в Шумен

Футболните звезди Цоньо Василев и Александър Димов ще наградят финалистите в турнира в неделя в 14.00 часа

Ариана  Аматьорска Лига протича  с оспорвани мачове в борбата за титлата  в Шумен

Вторият ден на плейофите в турнира Ариана Аматьорска Лига предлага интересни двубои за зрителите, изпълнили мобилния стадион „Ариана Арена” в центъра на Шумен. 16-те отбора, достигнали до групите в състезанието, се впуснаха вчера в борбата за първото място, както и за уникалния шанс да се изправят след една седмица срещу шампиона на България по футбол – Литекс. За първенец на Шумен от миналата седмица се състезават общо 63 отбора. 

 

Местните  футболни звезди – Цоньо Василев и Александър Димов ще наблюдават финалния двубой и ще наградят победителите в турнира. Решителният мач за титлата започва в неделя в 13.20 часа. По време на награждаването ще бъдат връчени купа за победителя, медали за първите три призови места, както и редица индивидуални награди за „голмайстор на турнира”, „най-добър вратар”, „феърплей” и “най-добра съдийска двойка”.  

 

Условията за игра в центъра Шумен са отлични при много хубаво и приятно време. Организаторите от Ариана призовават всички фенове да посетят стадиона, да се насладят на ледено студената бира и уменията на състезателите. Турнирът продължава днес с интригуващи двубои. Миналогодишният шампион "Трите мечки” постигна първа победа в груповата фаза над „Чавдар Дивдядово” с 6:0. В другите по-интересни мачове от деня „Монополи” бяха достоен съперник на „Хрътките”, но загубиха с 3:2. „Акулите” не успяха да се противипоставят на „Клетката” и загубиха с 2:5. До 19.20 ч. днес ще се разбере кои от отборите ще си осигурят място сред най-добрите 8 в турнира, където вече се класира тима на „ЕЛ Дорадо”. 

 

Във второто поредно издание Ариана Аматьорска Лига, най-продаваната бира от 2009 г. у нас отново дава уникалния шанс на един непрофесионален отбор да срещне футболния Шампион на България за сезон 2010/2011. Първенецът на Шумен ще представи родния си град на големия заключителен турнир във Варна следващия уикенд (02-04.09). Отборът ще спори с останалите 15 финалисти за голямата награда на Ариана тази година – мач срещу шампиона Литекс. По време на финалния турнир в морската столица ще бъде определен и талантът на турнира, който ще изкара няколкоседмичен пробен период в лагера на Литекс. Най-перспективният футболист ще бъде избран на базата на специфични критерии, с тристранно гласуване от представители на БФС, Ариана и шампиона на България.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки