1. Novsport
  2. - Испания
  3. Реал Сосиедад постигна трудна победа на старта на сезона в Примера

Реал Сосиедад постигна трудна победа на старта на сезона в Примера

Гостите, дори в намален състав, успяха да удържат преднината си на терена на Спортинг Хихон

Реал Сосиедад постигна трудна победа на старта на сезона в Примера

Реал Сосиедад постигна трудна победа на терена на Спортинг Хихон. "Ла Реал" удържа ценната си преднина от един гол, дори и в намален състав. Въпреки финалния натиск на домнакините, гостуващият тим успя да се добере до победата с 2-1.

В първите 10 минути на мача и двата отбора си размениха по някои добри атаки. В 35-ата минута гостите от Сосиедад поведоха в резултата. Иманол Агиретксе засече центриране с глава и изведе отбора си напред в резултата. В 39-ата минута Микел Аранбуру имаше възможност да изравни, но ударът му беше блокиран от стража на Реал Сосиедад.

В 65-ата минута Агиретксе удвои головата си сметка и Реал Сосиедад поведоха с 2-0. Само 3 минути по-късно обаче Спортинг Хихон получи възможността да изпълнява дузпа. Алберто Ботя бе фаулиран от Карлос Мартинес в наказателното поле на гостите, а защитникът на Реал Сосиедад беше изгонен. Мигел де ла Куеваш не пропусна от бялата точка и намали резултата.

В 90-ата минута за втори жълт картон беше изгонен Алберто Лора. Така и двата отбора доиграха мача с човек по-малко. Въпреки че играха с човек повече около 25 минути, Спортинг Хихон загуби първия си мач за този сезон в Примера Дивисион

Краен резултат: Спортинг Хихон 1-2 Реал Сосиедат