1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Стойчо Младенов премина в Етър

Стойчо Младенов премина в Етър

Етър подписа договор с офанзивния халф Стойчо Младенов – младши. Днес той парафира двугодишен договор с „виолетовите” и може да дебютира още в съботното гостуване в Несебър

Стойчо Младенов премина в Етър

Етър подписа договор с офанзивния халф Стойчо Младенов – младши. Днес той парафира двугодишен договор с „виолетовите” и може да дебютира още в съботното гостуване в Несебър, информира официалният сайт на клуба.

 

Великотърновският клуб стана първият, събрал в един тим двамата братя Александър и Стойчо Младенови – синове на легендата на ЦСКА Стойчо Младенов. Освен със Стойчо – младши, който само преди три дни навърши 26 години, ръководството на „Етър” привлече и мароканския техничар Карим Мосауи. На вчерашната тренировка на етърци 23-годишният мароканец с холандско поданство впечатли с техниката си и остави отлични впечатления сред всички присъстващи. Днес той също парафира договор за 2 години и утре ще бъде картотекиран в БФС.

 

Стойчо Младенов-младши е роден на 27 август 1985 г. Висок е 177 см, тежи 72 кг и е атакуващ полузащитник. Юноша е на ЦСКА, а после кариерата му продължава през „Локо” (Мз), „Конелиано”, „Нафтекс”, „Вихрен”, „Миньор”, „Академик” (Сф), в елита със „Спортист” (Своге), а през последния сезон и с „Берое”.

 

Карим Мосауи е роден на 27 февруари 1988 г. в Ротердам, но е от марокански произход. Продукт е на школата на „Фейенорд”, а от 2008 г. заиграва в „Екселиор” (Ротердам), с който две години по-късно влиза в елитната холандска Ередивизия. С екипа на „Екселиор” Мосауи има 35 мача и 1 гол. На 31 януари т.г. преминава във „Фортуна” (Ситард) във втора дивизия, като за пролетния полусезон има 12 мача. Висок е 176 см, тежи 69 кг. 

 

- Стойчо, би ли разказал накратко за състезателната си кариера досега?

- Юноша съм на ЦСКА, после бях претостъпен на сателита им „Конелиано”, минах през „Нафтекс” при треньора Георги Василев, „Вихрен” при Филип Филипов, „Миньор” при Алексиев и „Академик” (Сф), после в „А” група със „Спортист” (Своге) и последния сезон с „Берое”.

 

- Каква беше причината да дойдеш в „Етър”?

- Причината е, че ръководството ме пожела, треньорът Георги Тодоров, както виждате, също е доволен. Всички сме тук с една цел – да вървим напред и ако можем, да влезем в „А” група. Затова сме се събрали.

 

- На какъв пост играеш?

- Мога зад нападателя, отляво, отдясно… Където ме постави треньорът.

 

- Повлия ли за избора ти фактът, че брат ти Сашо Младенов вече е в „Етър”?

- С брат ми за първи път ще играем заедно в един отбор. Той през по-голямата част от кариерата си бе в чужбина, сега се прибира. Ето как съдбата ни събра в „Етър”.

 

- Няма ли да е по-особено чувство за теб?

- Радвам се, защото му знам качествата и смятам, че ще играем добре.

 

- Разбрахте ли се за условията?

- Да, всичко е точно. Вече подписах за две години.

 

- Ти си играл срещу „Етър” и имаш поглед върху отбора, нали?

- Да, играл съм и съм останал с добри впечатления. Особено от това, че на мачовете винаги е идвала много публика с добра атмосфера. Знам, че тук вече са добри футболисти като Бобъра, като Томаш, с когото заедно бяхме в „Берое”.

 

- Доколкото разбрах, с Георги Тодоров сте работили вече заедно?

- Така е. Първо ми беше треньор в юношеския национален отбор през 2003 г., а после се засякохме и в „Загорец”. Убеден съм, че ще се сработим.

 

- Баща ти в момента с какво се занимава?

- Както знаете, беше треньор в Египет, сега си е в България и си почива.

 

- Може би ще дойде да гледа „Етър”, след като и двамата играете тук…

- Нормално, след като и двамата му сина са вече във Велико Търново. Може и да дойде.

 

- Как си физически?

- Поддържах форма, нека треньорът прецени.