Левски и Литекс отнесоха солени глоби "за ползване на електронни устройства"

Люпко Петрович обаче е бил по-деен от Стойчо Стоев в нарушенията; Ботев без лидера си срещу Локомотив, Пирин глобен с 2 бона

Левски и Литекс отнесоха солени глоби "за ползване на електронни устройства"
Литекс беше одрусан с общо 4900 лева, а Левски – с 4600 за нарушения на дисциплинарния правилник по време на дербито между двата отбора от 2-ия кръг на „А” група (2:2) на „Герена”. Най-голямо любопитство будят санкциите, наложени „за ползване на електронни устройства” от двата тима. Става дума за нарушения отстрана на спортно-техническите щабове, които са си позволили да комуникират по телефона, въпреки наказанията на старши-треньорите Люпко Петрович и Стойчо Стоев. 
 
На три пъти (веднъж за Левски и два пъти за Литекс) се цитира чл. 34, ал. 3 от Дисциплинарния правилник, която гласи: 
 
„Наказанието "лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора", се изтърпява на официалната трибуна на стадиона, като наказаното лице няма право да пристига с отбора на стадиона, да контактува с отбора един час и тридесет минути преди началния сигнал до един час след приключването на срещата, включително и през почивката. При прилагането на тази разпоредба на резервната и допълнителните скамейки не се разрешава ползването на електронни устройства. За допуснатите нарушения се налага глоба в размер на две хиляди лева.”
 
Очевидно Стойчо Стоев си е позволил само да дава указания на своите помощници по телефона, защото по този параграф „сините” са наказани само с 2000 лева, докато Люпко Петрович се е проявил и под друга форма. Ловчанлии трябва да се бръкнат с общо 4000 лева. 
 

Традиционно Левски е наказан за непозволени действия отстрана на техните фенове, а помощник-треньорът Елин Топузаков търпи глоба в размер на 500 лева и наказание за един мач „за други нарушения”. Същата санкция получава кондиционният треньор на Литекс Гуидо Бауер. Вероятно двамата са се проявили в спречкването между двата тима на почивката.   
 

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ
Дисциплинарна комисия
Решения  -  29.07.2015 г.
 
2-ри кръг“А” група
 
 
С предупреждения –
  27 състезатели
 
 
 
Със спиране от състезателни права
ССП
лв.
Веселин Милчев Минев
ПФК "Левски"София
1
300
Кристиян Александров Малинов
ПФК „Литекс” Ловеч
1
400
Йордан Георгиев Христов
ПФК „Ботев” Пловдив
1
300

ПО ДОКЛАД
За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А, и В – ДК наказва  ПФК"Левски" гр. София  с имуществена санкция в размер на 1300 лева.

За хвърленипредмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А–предложение 1- ДК наказва ПФК"Левски"гр. Софияс имуществена санкция в размер на 500 лева.

За други нарушения, на основание чл. 34, ал.1, т.6 ДК наказва Елин Топузаков – пом.треньор на ПФК „Левски”  гр. София с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

За ползване на електронни устройства, на основание чл.34, ал.3 ДК наказва ПФК „Левски” гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нарушение на решение на ДК, на основание чл.34, ал.3 ДК наказва Любко Петрович с глоба в размер на 2000 лева.

За ползване на електронни устройства, на основание чл.34, ал.3 ДК наказва ПФК „Литекс” гр. Ловеч с имуществена санкция в размер на 2000 лева.
 
За други нарушения, на основание чл. 34, ал.1, т.6 ДК наказва Гуидо Баур – кондиционен треньор на ПФК „Литекс”  гр. Ловеч с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

За хвърленипредмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А–предложение 2- ДК наказва ПФК"Пирин"гр. Благоевград с имуществена санкция в размер на 2000 лева.
Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки