Гонзо разкри кога Левски ще има нападатели

Случаите с Курдов и Диаби са различни, уточни спортният директор на сините

Гонзо разкри кога Левски ще има нападатели

Георги Иванов – Гонзо даде обширно интервю за „Дарик радио”, в което сподели подробности от случващото се в Левски. Една от най-наболелите теми е картотекирането на новопривлечените нападатели Атанас Курдов и Умар Диаби, които продължават да чакат жълтите си карти от бившите си отбори. И двамата ще пропуснат гостуването на Лудогорец в двубоя от трети кръг на „А” група, а кога ще могат да играят, ето отговора от самия Гонзо:

„Двата случая са различни. Курдов си има проблеми с Астана. Той е разтрогнал еднократно своя договор и сега води дела с отбора. При подпис ние ставаме солидарни с футболиста. Той все още води дело с Астана и ако го загуби ще имат претенции и към нас. Повтаря се случая с Валери Божинов, в който Спортинг съдеше Левски. Ние ще носим отговорност, ако Астана осъди Курдов. Ние трябваше да минем по надлежния ред, за да нямаме проблеми след това.

Ние сме изискали неговата „жълта карта“, но тя ни беше отказана, а срокът след отказ е две седмици. Смятам, че другата седмица вече би трябвало да го ползваме. Тези неща в крайна сметка не зависят от нас. Реално ще получим картата от УЕФА, защото Астана ни я отказаха. Всичко, което трябва да се направи е сторено, както от нас, така и от БФС”.

Относно Диаби, Гонзо каза следното:  „При него случаят е малко по-различен. Той имаше договор с Кошице до 2017 година. В неговия контракт имаше клауза, че ако не му се платят едни пари до 15 юли, той може да разтрогне договора си. Ние имахме контакт с него, той беше в София и ние изчаквахме да мине тази дата, за да видим дали момчето ще си получи парите. След това по същия ред поискахме „жълтата карта“. Получихме отказ, защото договорът е прекратен едностранно. След което вече трябва да чакаме същия срок и картата от УЕФА.

Много хора питат, защо Диаби не играе? Ако искахме да го вземем без проблеми, трябваше да платим 150 000 евро на Кошице и той щеше да си играе от първия кръг... Ние сме в такава ситуация, че искаме да вземем добри футболисти, но без пари. Голяма част от харесаните футболисти имат договори, а ние искаме да вземем качество, но без да плащаме”, коментира Гонзо.

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки