1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Ботев ще гони 21 точки в следващите 7 мача

Ботев ще гони 21 точки в следващите 7 мача

Петте домакинства са предпоставка за нови победи след 5 поредни равенства, смятат под тепето

Ботев ще гони 21 точки в следващите 7 мача
Ботев (Пловдив) ще гони максимум точки в следващите 7 кръга от есенния дял на първенството в Източната „Б” група, предаде кореспондентът на Novsport.com в Пловдив. Целта е поставена от ръководството на Ботев заради 5-те поредни равенства на „жълто-черните”  след успеха в първия кръг срещу Добруджа с минималното 1:0 в Добрич.

Отборът „Х” в Източната "Б" група ще трябва да громи поред Доростол, Несебър, Етър, Добруджа, Спартак (Варна), Сливен и Черноморец (Поморие). Канарчетата са единственият тим без загуба в групата, но въпреки това са едва пети с 8 точки, като делят позицията със Сливен.

Поставената задача пред Петър Хубчев и играчите му в никакъв случай не е като поставен ултиматум към старши треньора. Феновете също желаят Ботев да се върне на победния път и са обещали да продължат със солидната подкрепа по трибуните у дома и на гости.

В Пловдив смятат, че програмата в следващите 7 кръга е много удобна за взимане на максимума от точки. Цели 5 от тези срещи ще се играят на стадион „Христо Ботев”, където бултрасите създават уникална атмосфера. На „Колежа” ще пристигнат Доростол (Силистра), Етър (Велико Търново), Добруджа, Сливен и Черноморец (Поморие). В клуба очакват по-тежки мачове при гостуванията на Несебър и Спартак (Варна), но се надяват на 6 точки и от тези две срещи.