Сензациите в пресата: Живко Миланов се връща на "Герена“

И още: "Свиленград отряза Стойчев, той ще ходи в Израел", "Левски в атака за голов килър" "Лукоки се завръща в Холандия“, "Берое решава за Мапуку до края на седмицата"

Сензациите в пресата: Живко Миланов се връща на "Герена“

Сензациите в българските спортни издания от днес, вторник, 25-и август 2015 година:

 

"Меридиан мач": Живко Миланов се връща на "Герена“

 

Юношата на Левски Живко Миланов може да се върне на „Герена", научи „Меридиан Мач". Десният защитник гледа от трибуните на „Лаута" загубата на „сините" от Локомотив (Пд) в неделя. Той беше в компанията на бившия капитан Станислав Ангелов, който в момента е шеф на ДЮШ на стадион „Раковски". Към днешна дата Живко Миланов е свободен агент, след като разтрогна с руския Том (Томск). Според запознати десният защитник е пожелал да се завърне на „Герена", като е уточнил, че може да подпише кратък договор с приемливи за Левски финансови условия.

 

"Меридиан мач": Свиленград отряза Стойчев, той ще ходи в Израел

 

Бившият защитник на Левски Борислав Стойчев е бил отрязан от тима на Свиленград, научи „Меридиан Мач". Бранителят, който напусна „сините" по финансови причини, доскоро тренираше с третодивизионния тим. Оттам обявиха, че Стойчев пожелал да играе за Свиленград в официалните мачове, но само ако му плащат по 10 000 лева на месец. Естествено шефовете на аматьорите отказали. Защитникът искаше да играе в Казахстан и Азербайджан, където плащат големи заплати, но се провали на пробите.

 

Междувременно се появиха информации, че Борислав Стойчев ще продължи футболната си кариера в Израел. Той е пред договор с елитния Апоел Раанана.

 

"Меридиан мач": Левски в атака за голов килър

 

Левски подготвя трансферен удар след провала с привличането на Джефри Сарпонг. Новият фаворит за пристигане на "Герена" се казва Кас Петерс. Футболистът е играл през миналия сезон във втородивизионния холандски Еммен, за който вкара цели 23 гола в 36 мача през сезона. Той е пропуснал само два двубоя, а преди това е бил твърд титуляр в Го Ахед Игълс и втория тим на Твенте.

 

В момента 22-годишното крило изглежда фаворит пред другия кандидат на "сините" Либан Абди. Голямото му предимство е, че е по-млад. Окончателна развръзка за това кой от двамата ще подпише с Левски трябва да има до сряда. На шефовете на "Герена" им писна да чакат, така че който пръв се навие да дойде в клуба, той ще бъде привлечен.

 

"7 дни спорт": Лукоки се завръща в Холандия

 

Крилото на Лудогорец Джоди Лукоки е пред сензационно завръщане в родината си само няколко месеца, след като се присъедини към шампионите. 22-годишният футболист подписа с разградчани през юпи, като беше закупен за 1,1 млн. евро от Цволе. Въпреки сериозната сума, която беше платена за него, Лукоки не можа да се впише в отбора и дори беше отстранен веднъж при бившия треньор Бруно Рибейро. "7 дни спорт" единствен разкри за бой на тренировка между Лукоки и Сисиньо. който разклати сериозно позициите на крипото в тима.

 

Той не е приет добре в съблекалнята, като доста малко от неговите съотборници поддържат добри контакти. В Разград единствените приятели на Лукоки са Мисиджан, както и Абел Анисе. с когото роденият в Конго играч е почти неразделен. Не е тайна, че Лукоки е протеже на спортния директор Методи Томанов. който го купи от Цволе и натискаше за него цяло лято.

 

Според медиите в Холандия Лукоки е много близо до това да подпише със закъсалия Вилем II. Тимът има само 1 гол от началото на сезона и се надява да стегне редиците в нападение. Хопандците дори са пратипи оферта за взимането под наем на Лукоки, но все още не се знае дали от Лудогорец са склонни да го пуснат без постоянен договор.

 

След уволнението на Бруно Рибейро Лукоки влиза по-рядко в игра, и то предимно от резервната скамейка.

 

Иначе Лудогорец и Вилем се познават отлично, след като разградчани купиха двама играчи от този клуб. През лятото на 2013 г. в тима пристигна Върджил Мисиджан за 700 хиляди евро, а само 6 месеца след него беше закупен и Йерун Луму. който обаче не се задържа дълго в Разград.

 

"7 дни спорт": Берое решава за Мапуку до края на седмицата

 

Бъдещето на конгоанския нападател Жуниор Мапуку ще стане ясно до края на седмицата, разбра "7 дни спорт". Шефовете и треньорският щаб на Берое ще имат среща, на която ще бъде взето официално решение какви мерки да бъдат предприети спрямо действията на Мапуку. Както е известно, таранът е започнал преговори с испанския втородивизионен Елче зад гърба на Берое и в момента търси как да разтрогне договора си с тях.

 

Мапуку е дал искра на скандала още след смяната си срещу Черно море. Тогава той не поздрави старши треньора Петър Хубчев и се насочи към съблекалнята. Докато мачът се доиграва, конгоанецът е минал през душовете и след това си е тръгнал най-безцеремонно от стадиона, без да изчака последния съдийски сигнал и прибирането на съотборниците си. На следващия ден футболистът все пак се е появил на стадиона и е заявил, че повече не иска да тренира с отбора.

 

За двубоя с Ботев през уикенда Мапуку си взе 10-дневен болничен, в който е посочено, че изпитва болки в крака вследствие на преумора.

 

Ръководството на Берое тепърва ще обсъжда какво да прави с конгоанеца, но е сигурно, че той повече няма да играе за първия отбор.

 

Петър Хубчев категорично отсече, че не го иска в състава си, но наставникът заяви и че е наясно, че последното решение е на шефовете в клуба. Вероятността Мапуку да бъде пратен да тренира с юношите до края на договора си не е малка. Под Аязмото са възмутени от отношението на нападателя и едва ли ще направят компромис, за да се осъществи идеята му да премине в Елче като свободен агент.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки