Президентът на Карнобат: Искаме да се укрепим в средата на класирането

„Възможно е да дойдат още играчи, но това ще стане най-вероятно на полусезона, когато се отвори трансферния прозорец"

Президентът на Карнобат: Искаме да се укрепим в средата на класирането

ОФК „Карнобат“ е сред новите отбори в шампионата на Югоизточната „В“ група, но в никакъв случай не играе за първи път в трета дивизия. Карнобатлии имат 26 сезона зад гърба си в третото ниво на родния ни футбол. Дебютът е през далечния сезон 1959/60, а последното участие, преди настоящия сезон, през 2003/04 г.

 

Добрият старт, хилядите зрители в изминалите три домакински срещи, отличната организация в спортно-технически аспект, желанието за прогрес на треньори и футболисти, са атестат за предстоящи нови моменти с положителни резултати на развитие в бъдеще време. 

 

С днешна дата ОФК „Карнобат“ разполага с млад и амбициозен треньорски щаб в лицето на старшията Иван Божидаров и асистентът му Стоян Стоянов. В отбора са селектирани млади и перспективни кадри, заедно с опитни фигури с много стаж зад гърба си, най-вече натрупан след участия в „А“ и „Б“ професионалните групи.

Част от популярните имена в ОФК „Карнобат“ са Ивелин Янев, Георги Калоянов, Стойко Колев, Райчо Раев, Димитър Петров, Слави Шопов и Динко Дерменджиев. Прогрес и развитие демонстрират талантливи футболни надежди като Трендафил Момчилов, Даниел Желев, братята Георги и Ясен Тузакови, Яни Николов.

 

Местната школа е представена от Пламен Димитров, който е основен състезател в селекцията на Иван Божидаров. Димитров носи и капитанската лента при отсъствието заради контузия на титуляра Георги Калоянов. Бивш състезател на „Нефтохимик“, „Сливен“, „Поморие“ и „Несебър“, днес Димитров е не само незаменим титуляр, но и любимец на местната публика. Хюсеин Садула, Тодор Няголов, Антон Кънев и Стефан Василев са малка част от младите надежди на ОФК „Карнобат“, които получават своя шанс и възможност за изяви в игра. 

 

Зад всичкото това стои и устремен победоносно спортно-административен щаб под формата на Управителен съвет. Главната роля на организатор, при това перфектен, изпълнява Теодор Иванов, който е местен бизнесмен, уважавана личност не само в Карнобат и бургаския регион, а и спортен деятел. Клубният бос говори по няколко актуални теми около ОФК „Карнобат“.

 

Теодор Иванов, президент на ОФК „Карнобат“:

 

За амбициите и публиката 

 

„Виждате колко много публика идва на нашите мачове и как градът е жаден за футбол. Хората наистина очакват да се случи нещо голямо. Искам да ги убедя, че работим и ще продължим да го правим, отборът да се развива, надгражда и да демонстрира все по-добра игра, а с нея и резултатите.

В първите кръгове загубихме от много силни противници, но по нищо не им отстъпихме. Липсата на опит ни попречи да вземем точки и от тях. 

Убеден съм, че успехите неминуемо ще дойдат, защото виждам, че има голямо старание в момчетата. Доказват се не само в мачовете, а и в тренировките. Нещата с времето ще се наредят.

На този етап конкретна цел нямаме. Моята лична цел е отборът да бъде в средата на класирането. Мисля, че е напълно осъществима тази задача.“

 

За наличните и бъдещи състезатели

 

„Възможно е да дойдат още играчи, но това ще стане най-вероятно на полусезона, когато се отвори трансферния прозорец. Надявам се да привлечем още две-три нови попълнения, с които да укрепим резервната скамейка. Там ни куцат нещата. Иначе мисля, че съставът е избистрен. Знаете, че в движение правихме селекцията. До последно не се знаеше, дали ще участваме във „В“ група. Мисля, че взехме максимално доброто, което можеше да се вземе в ситуацията, в която бяхме.“

 

За финансовото състояние на отбора

 

„За сега основен спонсор е Община Карнобат, както и хората от УС, които са поели ангажимента да даряват пари. Много трудно и бавно стават нещата с бизнеса, но и там ще се случат. Ще намерим вариант, с който да работим и отборът да бъде обезпечен. Хората просто искат победи.“

 

За реконструкцията на спортната база

 

„По базата трибуните са готови и обновени с чисто нови седалки. Спортната площадка за мини футбол е напълно готова, но чака акт 16. Новите съблекални до 15-ти септември също трябва да са готови. Радвам се, че възходът на отбора върви в унисон с желанието на общината да помага. Има още много работа по стадиона. Дано новото общинско ръководство да вземе това нещо под внимание, за да завърши започнатото.“

 

ОФК „Карнобат“ в „Б“ група ?

 

„Реалността е друга. Поне на този етап не. Нека се укрепим в средата на класирането, да се успокоят духовете, да тръгнат нещата в положителна посока. Всичко ще си дойде на мястото.„

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки