Сензациите в пресата: ЦСКА в несъстоятелност от 1 юли тази година

„Червените” футболисти впечатлени от методите на Христо Янев, Левски още дири крило, Иса ще играе в Берое и още...

Сензациите в пресата: ЦСКА в несъстоятелност от 1 юли тази година
Сензациите в пресата днес, неделя, 13 септември 2015 година:

„Труд”: Левски още дири крило
Левски още се оглежда за нов футболист, предимно за крило. Завръщането на бившия капитан Владимир Гаджев не изпълни месечния бюджет за заплати,  който е около 200 хиляди лева. Националът склони да играе отново в синьо срещу малкото за футболните стандарти 4000 лв. Така че „Герена“ още може да си позволи да дава няколко хиляди евро месечно на новак. Търсенето на крило върви от три месеца, а единственият привлечен за поста (Денис Махмудов) не смогва да пребори бившия ляв защитник Мики Орачев (19 г.) за титулярно място. Пазарът обаче става все по-тесен, повечето свободни агенти си намериха отбори. Затова „Левски“ е готов да приключи селекцията, ако не намери качествен играч. Засилването на атакуващата линия обаче стана още по-необходимо след контузията на Борислав Цонев, който ще отсъства около 8 месеца. А треньорът Стойчо Стоев и спортният директор Георги Иванов не се осмеляват да сменят схемата 4-2-3-1 на 4-4-2 с Божидар Краев в ролята на напусналия Антонио Аниете зад нападателя. „Левски“ страда и от неубедителната форма на двете деветки Атанас Курдов и Умар Диаби, които още нямат гол. Французинът изпитва сериозни затруднения да отбележи дори на тренировка.... Така че има шанс „сините“ вместо крило да привлекат атакуващ халф или нападател, стига да е от класа. В сряда се чака един нов спонсор, а след месец или два - втори, така че е възможно да се появи свободен капитал за селекция. А нов играч - до седмица-две.

„24 часа”: ЦСКА в несъстоятелност от 1 юли тази година

Датата, от която ЦСКА ще бъде обявен в несъстоятелност, ще бъде 1 юли. Тогава клубът е загубил професионалния си статут и 20 милиона трансферни права върху играчите си. Това се смята за промяна на обстоятелствата, след като през януари е имало решение, че няма основания да се обявява дружеството във фалит. Това бе постановено през януари по делото, в което се бяха обединили Павел Дочев и охранителното дружество „Люкрим Гард“. В момента на „Българска армия“ работи вещо лице, което трябва да даде заключението си на заседанието на съда на 24 септември. То е по жалбата на пернишкото дружество „Юнис“, като вероятно молбата, която е от 2013 г., ще бъде удовлетворена и ще бъде назначен синдик. В БФС още чакат отговор от ФИФА какво да се прави с ЦСКА, защото при конфликт на вътрешното законодателство и футболното първото има предимство. Според разпоредбите у нас, след дата на несъстоятелност нямаш право да плащаш на никого освен на държавата, да даваш заплати заплати и да покриваш разходи за неотложни нужди като ток и вода. Ако бъдат удовлетворени исковете за отнемане на 9 точки, то след това парите ще трябва да се връщат. В противен случай има наказателна отговорност. В момента държавата е най-сериозният кредитор на старото дружество на ЦСКА, като дълговете към НАП са за над 11 милиона лева заедно с лихвите. Световната централа трябва да отреагира до няколко дни на въпроса.

„Меридиан мач“: Исмаил Иса ще играе в Берое
Берое е много близо до привличането на нов таран. Става въпрос за Исмаил Иса, който е свободен агент, след като напусна молдовския Шериф (Тираспол). Очаква се 24-годишният Иса да замени беглеца Жуниор Мапуку в състава на старозагорци. Както е известно, нападателят от ДР Конго подписа с египетския Уади Дегла, а след като това се случи, Петър Хубчев и неговия щаб започнаха спешно да търсят нов таран. Първи вариант бе Валери Домовчийски, който обаче избра да продължи кариерата си в гръцкия Левадиакос. До момента Иса поддържа форма с родния си Светкавица.

„Тема спорт“: Футболистите на ЦСКА впечатлени от методите на Христо Янев
Наставникът на ЦСКА Христо Янев е успял да спечели доверието на футболистите. Младият специалист, който има само една година зад гърба си в треньорската професия, е впечатлил отбора с методиката си на работа. Играчите са много доволни от тренировъчния процес, който включва различни упражнения за сила, ловкост, бързина. Независимо от насоката на усъвършенстване обаче заниманията на Янев не губят своята интензивност. Именно това е едно от нещата, които се харесват на футболистите. Високата натовареност е помогнала на част от тарторите на отбора да влязат в оптимална форма. Тренировъчният процес и познанията на Янев обаче не са единствената причина играчите да стоят здраво зад него и екипа му. Футболистите са доволни от чистите отношения с наставника. Янев не се притеснява да казва нещата такива, каквито са, без да оставя нищо скрито от отбора относно процесите, свързани с тренировъчния процес и изискванията си. Вчера футболистите на ЦСКА имаха едно занимание, а днес малко преди обяд заминават за Пазарджик.
Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки