Сензациите в пресата: ЦСКА чака 8 "да" от изпълкома

И още: Човек на Градев уредил последния удар по ЦСКА; Мениджърът на Бербо поиска ДЮШ; Финансова криза налегна Славия; Тодор Скримов дезертирал

Сензациите в пресата: ЦСКА чака 8 "да" от изпълкома
Сензациите в българската спортна преса на 10 октомври 2015 г.:
 
„7 дни спорт”: ЦСКА чака 8 "да" от изпълкома
 
Доста сложни механизми ще оставят ЦСКА във "В" група, научи "7 дни спорт". Освен отговора от Правната комисия към БФС, "червените" трябва да чакат и събиране на изпълнителния комитет. Ако юристите на футболната централа решат, че новото дружество може да бъде считано за правоприемник на историята на армейците, трябва да се събере изпълкомът.
 
Интересен факт е, че за да се вземе каквото и да е решение от изпълкома, трябва да има мнозинство от минимум 8 гласа. При 15 членове в изпълнителното бюро, за да има "да" на такова решение, осем членове трябва да подкрепят искането на ЦСКА. След като новият благодетел на "червените" Гриша Ганчев е в изпълнителното бюро, тогава се търсят още 7 души, които да са съгласни клубът да остане във "В" група. Със сигурност има доста "колебаещи" се сред членовете на изпълкома. Ключово за окончателното решение може да е решението на юристите от Правната комисия към БФС. Ако те кажат "не", едва ли ще има много последователи на идеята ЦСКА да остане във "В" група.
 
От сигурен източник "7 дни спорт" научи, че юристите, ангажирани с казуса, са убедени в едно - решението "ЗА" или "НЕ" ще се вземе едва когато от ФИФА пратят становище. Санкцията от ФИФА може да е различна. Най-тежката е, ако БФС пусне новото дружество, от Лозана може дори да извадят федерацията ни от всички международни участия под егидата на ФИФА. По-поносима би била само финансова рестрикция за БФС, размерът й също се определя на база тежестта на нарушението. Футболният съюз може и да не понесе никаква санкция, ако пусне ЦСКА с ново дружество, но това може да се случи само ако световната централа не бъде сезирана. При този огромен дълг едва ли кредиторите ще си замълчат.

 
„Тема Спорт”: Финансова криза налегна Славия
 
Доскоро Слабия минаваше за един от най-изрядните клубове В А група - заплатите не закъсняваха и с ден. През настоящата кампания обаче ситуацията не е такава, футболистите имат да взимат по 2 месечни възнаграждения, а през следващата седмица те ще станат 3. Освен това те имат да получават и по седем премии. Ръководството засега се ослушва за плащане и напрежението в тима расте. Именно на безпаричието се дължат и последните слаби резултати на тима, сред които отпадането от втородивизионния Спартак Плевен за Купата на България.
 
На "Овча купел" ще разчитат на трансфери, за да вържат бюджета. Белите очакват приходи от продажба на най-конвертируемия си футболист - Жереми Манзоро. Към французина интерес от Русия имаше и през лятото, но високи претенции за личните му условия провалиха сделката.
 
Освен това белите чакат пари и от Карлос Фонсека и Фернандер Касай. Те ритат под наем в казахстанския Иртиш, където треньор е Димитър Димитров - Херо. През зимата обаче правата им ще бъдат откупени от казахстанците.
 
Практиката показва, че щом един клуб започне да разчита само на трансфери - работата не върви на добре -такъв бе примерът с Черноморец Бургас на Херо, който временно връзваше ситуацията, но след това изпадна. В момента Славия е на пето място в класирането, но ако нещата не се подобрят, то бързо може да се смъкне до деветото място.

 
„Меридиан Мач”: Тодор Скримов дезертирал
 
Тодор Скримов скрои доста слаб номер както на треньора Пламен Константинов, така и на съотборниците си в националния преди домашното европейско първенство. Оказа се, че посрещачът, който в последния момент отпадна от състава за мача с Германия, няма да играе в целия шампионат. Причината е лично решение.
 
Ден преди старта на първенството Гибона чакаше становище от италиански травматолози за състоянието на рамото на атакуващата дясна ръка на 25-го-дишния волейболист. Медиците били категорични, че няма никакви проблеми Скримов да бъде на полето. За това потвърди пред „Меридиан Мач" и докторът на националния отбор Динко Захариев.
 
Той обясни, че Тодор има възпаление на два мускула, които участват при движението на рамото, но с подходяща терапия и медикаменти всичко можело да отшуми. Скримов обаче бил категоричен, че в това си състояние няма да бъде полезен на отбора и в четвъртък вечерта дори си събрал багажа и напуснал хотела.
 
Пред „Меридиан Мач" треньорът Константинов бе лаконичен:
 
„Скримов приключи! Не иска да играе!".
 
 
„Меридиан Мач”: Човек на Градев уредил последния удар по ЦСКА
 
Работещият за фирмата на Георги Градев мениджър Генади Вучков, е уредил договора на Сержиньо, който осъди ЦСКА за 110 000 евро. „Меридиан Мач" се добра до контракта, под който стоят подписите на португалския футболист и представляващия „армейците" Вучков.
Преди три дни Сержиньо сам съобщи, че трибуналът е присъдил да му бъде изплатена сумата заради неполучени пари по време на престоя си при „червените". Той обаче каза и нещо друго интересно: „Когато отидох да подпиша договора с ЦСКА, пристигна един адвокат. Не му знам името, но той направи договора ми. След всичко това аз подписах договор за две години."
 
Именно Вучков е човекът, подписал въпросния контракт, оказал се така неизгоден за клуба. Самият мениджър вече осъди ЦСКА за четирима играчи, осигурени от него по линията - Локо (Пд) - „Армията". Единият от тях е Сержиньо, а общата сума на комисионните е внушителните 320 000 евро. Така излиза, че Вучков едновременно представлява клуба при подписването със Сержиньо и в същото време получава комисионна за сделката.
 
Плащанията вече бяха оспорени от предишния собственик Сашо Томов, според когото е имало престъпна група за източване на клуба и в нея са влизалите Градев, Вучков и босът Димитър Борисов. Арбитражният съд към БФС обаче не уважи жалбата.
 
 
„Меридиан Мач”: Мениджърът на Бербо поиска ДЮШ
 

Мениджърът на Димитър Бербатов и акционер в ЦСКА - Емил Данчев, вчера бе на стадион „Българска армия". Футболният импресарио имаше разговори с хора от пишман ръководството, след което наблюдава тренировка на една от детско-юношеските формации на „червените". Според източници на „Мердиан Мач" Емил Данчев заедно със своя най-полярен клиент са хвърлили око на ДЮШ на „армейците". Двамата от дълго време работят на грандиозен проект за детска академия в околностите на София. От известно време се водят сериозни разговори за обединение на школата на ЦСКА с проекта на Данчев и Бербатов. Идеята е работа с подрастващите на най-високо ниво по модел на големите европейски грандове. 

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки