Иван Петлешков - Далеч сме от поставени цели

Финансовият директор на Локомотив (Пловдив) Иван Петлешков бе гост в предаването "Стадион" по БНТ-Пловдив, с водещ Мария Павлов вчера. съобщава официалният сайт на пловдивския клуб.

Иван Петлешков - Далеч сме от поставени цели

Финансовият директор на Локомотив (Пловдив) Иван Петлешков бе гост в предаването "Стадион" по БНТ-Пловдив, с водещ Мария Павлов вчера. съобщава официалният сайт на пловдивския клуб. Той сподели, че е недоволен от положението в отбора, който видимо отстъпва от поставените от собствениците на клуба цели.

"Да напомним, че целта ни бе да се класираме в зона УЕФА, но това на този етап изглежда химерно, въпреки че разполагаме с бюджет, който имат отбори като Локомотив София, Славия, Черно море и Черноморец. Както се вижда в момента мястото ни е доста под това на тези отбори. Вината за това е на всички - от чистачката, през футболистите и треньорите и накрая до мен самия." призна Петлешков и съобщи за съществуващото напрежение между бившите старши-треньор (Драган Канатларовски) и мениджър (Атанас Желев).

"През март месец си осигурихме услугите на един много добре подготвен в теорията и практиката треньор в лицето на Драги Канатаровски. Впоследствие определени хора не успяха да подгиснат егото си кой да води бащината дружина и настанаха междуличностни раздори. Така предложенията за нови футболисти на единия не бяха одобрявани от другия. Все пак е добре, че макар и късно привлякохме сърбите, които все още не са напълно подготвени, въпреки че бе редно да водят подготовка с отбора."

Директорът от Лаута призна още, че на Лаута липсват футболни ръководители, но и същите са в дефицит в България изобщо."Най-важното е те да могат да поставят интересите си на второ място, а на първо да дойдат тези на клуба. Аз нямам самочувствие на такъв човек, но и моята работа е да осигуря финансовата стабилност в Локомотив. Това което трябва да направим на първо време е да вземем три точки тази събота в Благоевград, а до края на полусезона да извлечем максимума от себе си срещу останалите ни съперници. След това идва ред на подготовката и селекцията, която е изцяло в ръцете на спортно-техническия щаб и треньорите. Тяхна е и думата кой е нужен и кой не на отбора -кой да привлечем и кой да продадем. Запознал съм ги и с финансовите ни възможности, така че знаят от коя точно лавица да търсят футболисти. Чакам и предложенията им за това къде да проведем подготвителните лагери, за да ги съгласувам с бюджета ни."

По сагата с преподписването на договора със защитника Йордан Милиев, Петлешков съобщи че към момента не е той човека, който движи преговорите. "Те се водят от спортно-техническия директор Николай Курбанов, но всичко каквото зависи от мен, за да задържим футболиста, ще бъде направено. С Милиев бяхме стигнали до договорка, докато мениджър му бе Емил Данчев, но след като смени човекът, който го представлява, се оказа че устната ни сделка вече не е актуална."

Не остана незасегната и темата за концесията на комплекс "Локомотив" в парк Лаута, за която напоследък се появиха новини за положителна развръзка. "Оставаме с надеждата, че нещата ще се развият добре, тъй като това ще е добре не само за Локомотив и футбола, но и за Пловдив и спорта като цяло. За съжаление процедурата е твърде бавна и минимума време, за което трябва да се мине през 5 министерства и ДАМС е осем месеца." поясни Петлешков.

Той отрече футболният клуб да е поставен на тезгяха за продан, въпреки многобройните слухове за желаещи да го закупят. "Това не значи, че при една наистина добра оферта няма да има сделка, но просто такава оферта към момента няма." отсече шефът на "смърфовете". Той отчете и досегашната си работа в сектора на ДЮШ като добра, но и призна, че клубът е с вързани ръце, относно подобряването на материалната база, на която се готвят юношите ни. "Тя ще се подобри, ако получим концесията на комплекса. Досега подобрихме организацията в школата, проведохме конкурс за треньори, които са амбициозни и добре подготвени теоретически." каза в ефира на предаването изпълнителният директор на пловдивските "железничари".

 

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки