Сензациите в пресата днес

Агент предлага Грийн на ЦСКА, Левски гледа португалски национал, Лудогорец взе вратар и още

Сензациите в пресата днес
„Тема Спорт”: Агент предлага Грийн на ЦСКА
 
Сержиньо Грийн може да премине от Левски във вечния враг ЦСКА. Агентът на холандеца дойде в България миналата седмица, за да преговаря с ръководството на сините за нов договор на клиента си. Настоящият контракт на юношата на Аякс изтича след края на сезона, което означава, че той може да си замине без трансферна сума. До разбирателство между двете страни не се е стигнало, тъй като предложената от клуба заплата не устройва Грийн. Освен това той не е доволен от отношението към него в Левски.
 
Холандецът сменя няколко позиции на „Герена", а за последно игра като централен бранител под ръководството на новия треньор Николай Костов. Това не се е харесало на Грийн, който още през миналия сезон каза, че няма нищо против да остане при сините, но ако повече не му се налага да запълва дупки в средата на отбраната, факт е, че това продължава да се случва дори при Николай Костов.
 
Агентът на Грийн е предложил клиента си на другия голям отбор в София - ЦСКА. Той е заявил пред ръководството на червените, че ако те му осигурят 13 000 евро месечна заплата, могат да разчитат, че от лятото холандецът ще е на "Армията", и то като свободен агент. Агентът е казал още, че договорът може да бъде подписан предварително, в първите дни на 2012 г., когато Грийн вече ще има право да преговаря с всички заинтересувани от него отбори. По този начин ЦСКА може да отмъкне един от най-добрите футболисти на Левски, без да даде пукната стотинка за него. Към холандеца има оферти и от чужбина, така че бъдещето му все още е неясно. Вариантите пред него не са малко, но не е изключено той да остане при сините.
 
На този етап Грийн категорично отказва да сложи подпис под нов контракт със сините за по-малко от 13 хиляди евро. Левски предлагаше 9000, но вдигна малко мизата, като е далеч от исканата от холандеца сума.

 
„7 дни спорт”: Предложили 50 на „Герена”
 
На истински терор са подложени ръководителите на Левски, разбра "7 дни спорт". След края на последния официален мач на сините, този с Етър във Велико Търново (3:0) за Купата на България, мениджъри започнали да засипват ежечасово спортно-техническия щаб на сините с дискове, на които са записани изявите на куп играчи.
 
- Постоянно се предлагат футболисти на Левски. Само за седмица сигурно прегледахме досиетата на 50 играчи, предимно от бившите съветски страни. Опитваме се да подбираме само най-качествените, които да стигнат до Николай Костов и Георги Иванов, защото те не искат да си губят времето със случайни играчи. На Герена повече резерви не искат - заяви пред "7 дни спорт" мениджър, близък до Герена, който работи по синята селекция.
 
Както е известно, сините търсят ляв бек, централен защитник, халф и нападател.
 
Треньорът на Левски Николай Костов и спортният директор Георги Иванов ще наблюдават играчи през уикенда в първенствата на Португалия и Франция. Не е изключено да има играчи, които ще минат пробен период по време на зимната подготовка в Кипър и Турция.

 
„Меридиан Мач”: Левски гледа португалски национал
 
Директорът на Левски Георги Иванов и старши треньорът Николай Костов вече са по следите на зимната селекция на отбора. Двамата заминаха вчера за Португалия, откъдето ще стартира походът им. Според запознати те ще гледат първо мача от Примейра лига Спортинг (Брага) - Пасош Ферейра, който ще се играе днес късно вечерта. Цел на визитата в Брага са двама централни защитници на последния в класирането на местния елит Пасош Ферейра. Става дума за 22 годишния младежки и юношески национал на Португалия Фабио до Пасо Фария и две години по-стария парагваец Хавиер Коен. Първият е юноша на Порто, а в момента е собственост на другия местен гранд - Бенфика. Фария играе като преотстъпен в Пасош Ферейра, а преди 2-3 години е бил сред най-големите таланти на иберийската държава. Според неофициални източници в Португалия Бенфика е платил 2 000 000 евро на Рио Аве, за да го привлече през 2010 година. Фабио до Пасо Фария обаче спира рязко развитието си и има само 45 минути в официален мач за „орлите", които към днешна дата се чудят какво да го правят. Именно оттам идват надеждите на Левски, че ще вземат 22-годишния бивш младежки национал на Португалия за минимална сума.
 
Визитката на Хавиер Коен показва, че той често сменя отборите си. Преди две години той е бил в Ривър Плейт, но няма мач за аржентинския гранд.
 
Фарая и Коен все още са далеч от „Герена”, като Гонзо и Костов тепърва ще гледат евентуални нови попълнения.

 
„Тема Спорт”: Акулите налапват трио от Локо София
 
Черноморец ще си осигури услугите на още двама футболисти на разпадащия се Локомотив София, разбра Тема Спорт". Акулите вече се договориха с тарана на столичани Преслав Йорданов. След него те ще приберат на "Лазур" Димитър Телкийски и дефанзивния халф Коста Янев. Към Янев проявяваше интерес варненският Черно море. Той обаче е предпочел да работи с Димитър Димитров в бургаския клуб. В най-скоро времето триото от "Надежда" ще сложи официално подписи под контракти с Черноморец. То ще излезе без пари на тима от "Лазур", защото вече разтрогна договорите си с изпадналия в сериозна финансова криза Локомотив.
 
Коста Стоянов вече е тренирал под ръководството на Херо. Опорният полузащитник рита за бургаския клуб от 2006 до 2008 година, преди да премине в Сливен. Димитров пък беше треньор на Телкийски през 2000 година в Левски, когато отборът стана шампион за първи път след петгодишна пауза. С трансферите на асовете на червено-черни-те акулите показват амбиция да се задържат в тройката и през пролетта. Те имаха интерес към още един футболист от "Надежда" – крилото Владислав Романов. В последния момент обаче младокът предпочете офертата на столичния Славия.
 
По време на зимната подготовка Черноморец отново ще пробва чужденци. Така клубът действаше през лятото и улучи десетката с привличането на Фо-Поре, Асис, Жужу, и Анеси Абел. На "Лазур" са се спрели на няколко португалци. Както е известно, помощниците на Димитър Димитров Петър Колев и Георги Чиликов изгледаха няколко двубоя в иберийската страна.

 
„7 дни спорт”: Лудогорец взе вратар от Брестник
 
Хитът в българското първенство и есенен шампион Лудогорец си осигури услугите на един от най-перспективните млади вратари у нас. „7 дни спорт" научи, че милионерите от Разград вчера са приключили успешно преговорите за привличането на вратаря на третодивизионния Брестник Георги Арги-лашки. 20-годишният възпитаник на школата на Марица изнася невероятен есенен сезон с екипа на тима от стадион „Беркут", а скаутите на Лудогорец следят отдавна развитието на таланта и са останали впечатлени от качествата му. За подписа яа Аргилашки се бореха още Локо Пд, Ботев Пд, Миньор Пк и Любимец.
 
От политиката на Лудогорец се вижда, че Кирил Домусчиев иска да спре всички спекулации около клуба и неговите футболисти още в зародиш. Собственикът на отбора вече на няколко пъти демонстрира истински професионализъм при ръководенето на отбора, а играчите потвърдиха добрите впечатления с представянето си на терена.

 
„7 дни спорт”: Калиакра изрита трима
 
Трима футболисти, чиито договори изтекоха, няма да бъдат подновени в отбора на Калиакра. Това са защитниците Антон Петров, Юлиян Петков и халфът Ивайло Раденцов. И тримата записаха доста мачове като титуляри, но са решили да си потърсят други отбори, след като от Калиакра няма да им подновят договорите. Старши треньорът Радостин Трифонов заяви, че в началото на седмицата ще оповести имената на новите футболисти.Той събира отбора на 9 януари, като отборът се е отказал от предвидения лагер в Мелник и ще се готви в домашни условия в Каварна, като отново ще вземе участие в международния турнир "Албена Къп".
 
"24 часа": Жужу отива в турския Газиантеп

Жужу ще бъде продаден на турския „Газиантеп", където играе Ивелин Попов. За „Самсун" пък се е запътил Анеси Абел. Цената им е по 1 милион лева.
 
Георги Андонов ще бъде продаден, ако някой го иска. Договорът му изтича през лятото и няма да бъде подновен.
 
Всички играчи са получили индивидуална програма за подготовка. Всеки с наднормено тегло ще бъде глобен.
 
От „Нефтохимик" искат вратаря Васил Калоянов, който играе в Поморие.

  

Илия Груев: Лудогорец е това, което трябваше да бъде Черноморец

От 18 треньора във Втора Бундеслига, само трима бяхме чужденци

Златко Янков на 50: Още ме е яд, че не фаулирах Баджо за първия му гол

Мечтата ми е да работя в Турция, там ме уважават повече, отколкото в България, откровен е Фара

Черноморец грабна Купата на малките майстори

На финала "акулите" победиха Карнобат с 4:0 и вдигнаха шампионската купа

Християна Гутева ще ръководи Поморие - Локомотив ГО

Вижте всички съдийски назначения за срещите от XXX кръг на "Б" група

Всички победители в турнира за Купата на България

ЦСКА вдигна трофея тази година

Назначиха реферите за кръга в „Б” група

Вижте всички наряди

Крушарски: Нека се обединим и не делим клубовете на черни, жълти, червени и други

„Нека държавните и общински институции помогнат на всеки един спортен клуб, независимо от името му”

Черноморец Бургас спря устремилия се към титлата при юношите Лудогорец

"Акулите+ се наложиха с 2:1

Изпълкомът ще утвърди форматите на първенствата в А и Б групи на 8-и юни

Професионалните лицензи ще станат ясни до 27-и май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки