Божинов съди Спортинг (Лисабон)

Той очаква 3,6 млн. евро от португалския клуб

Божинов съди Спортинг (Лисабон)

Валери Божинов очаква 3,6 млн. евро от Спортинг (Лисабон) в началото на следващата година. Това разкри българският нападател на Партизан пред белградския в. „Спорт", цитиран от “Тема спорт“, като играчът твърди, че делото в Арбитражния съд в Лозана е към края си и се очаква окончателното решение през януари.

„Истината е, че аз съдя Спортинг. Тези пари ми ги дължат, тъй като ми бе прекратен договорът, от който оставаха три години", заяви Валери. Той подписа със Спортинг през лятото на 2011 година за пет сезона, като заплатата му бе около 1 млн. евро на година. Няколко месеца по-късно - през януари в мача за купата срещу Морейрензе, при 1:1 в добавеното време той взе топката от Матиас Фернандес, за да бие дузпа. Само че не вкара и това се оказа краят на престоя му в Спортинг. Той бе даден първо под наем на Лече, а после контрактът му бе прекратен. „Вече две години се точи процесът. Оставих нещата на адвокатите си, но всички аргументи са на моя страна", добави Божинов.

Припомняме, че ФИФА вече се произнесе в полза на футболиста. През март световната централа нареди на Спортинг да му изплати 600 000 евро заради неправомерното дисциплинарно уволнение през август 2013-а. Арбитражният съд е последната инстанция по спора.

Финансите на Валери Божинов очевидно занимават доста сръбските медии. Според различните издания той прибира между 250 000 и 450 000 евро на сезон. Официалната информация от клуба е за 150 000 евро, но вероятно са двойно повече.

И Божинов, и Бандаловски попаднаха в групата на Любинко Друлович за днешната визита на Атлетик в Билбао. Аут от баските пък са Муниаин, Итураспе, Микел Рико поради травми.

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки