Тотнъм излиза в дербито с поглед към рекорд

„Шпорите” гонят 12-ти пореден мач без загуба, Билич обяви Пайе за незаменим

Тотнъм излиза в дербито с поглед към рекорд

Тотнъм ще изравни клубния си рекорд от 12 поредни мача без загуба във Висшата лига, ако не допусне поражение от Уест Хем днес.

Серията на шпорите започна след първия кръг, в който отстъпиха пред Манчестър Юнайтед с 0:1. Сега Тотнъм има 4 точки повече от миналата година по същото време и е пет позиции по-нагоре. Предстоящият съперник Уест Хем също направи силен старт, като за първи път в историята си е събрал 21 точки след 12 кръга. Чуковете спечелиха и трите си лондонски дербита до момента - срещу Арсенал (г), Кристъл Палас (г) и Челси (д). На чужд терен са отбелязали 12 гола, само Арсенал е с повече.

Лондонските дербита са по-специални и за Хари Кейн от Тотнъм, който се представя силно срещу съперници от столицата - 10 гола в 13 срещи. С натрупано самочувствие преди сблъсъка с Уест Хем са и халфовете Деле Али и Ерик Дайър, които бяха на ниво с националния отбор на Англия през седмицата. Възстановеният кореец Сон може да запише първия си мач като титуляр от 2 месеца насам, като ще замени наказания Ламела. Шадли и Бенталеб също са аут, но Таунзънд се завръща.

Уест Хем е без дълготрайно отсъстващите Пайе и Енер Валенсия. В щаба на чуковете са оптимисти, че ще могат да разчитат на Диафра Сако и Алекс Сонг. Славен Билич съжали най-вече за отсъствието на Дмитри Пайе: "Няма да излезем с 10 души, но той е незаменим. Пайе е нашият най-добър и най-важен играч. Той е от онези, които правят отбора с 10, 20 или 50% по-добър", коментира той. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки