Сензациите в пресата: Лудогорец пуска Борян в Партизан, Локо Пд гони трима

Дучето не иска сливане с Литекс

Сензациите в пресата: Лудогорец пуска Борян в Партизан, Локо Пд гони трима

Сензациите в родната спортна преса за днес 23 ноември, понеделник, 2015 година:

"Тема Спорт": Лудогорец приема офертата на Партизан за Борян

Лудогорец почти сигурно ще приеме офертата на Партизан за вратаря Милан Борян. Предложението е доста добро и почти сигурно през зимата канадският национал ще бъде продаден. Желанието на самия страж е било да премине в гранда от Белград. Както е известно, неговата приятелка и бъдеща съпруга Снежана Филипович е маркетингов директор на "гробарите". Наскоро Борян заяви пред медиите в Сърбия, че за него би било чест да пази за Партизан, и не изключи подобен трансфер. Със завръщането на Георги Дерменджиев начело на разградчани хърватинът с канадски паспорт загуби титулярното си място.



При Едуард Ераносян той бе несменяем под рамката. Това е негов втори престой на "Лудогорец Арена" след 2014 година. После Борян премина в Раднички Ниш. Както е известно, към Владо Стоянов пък има интерес от тим от Чемпиъншип. Иван Чворович пък се подготвя с втория отбор. Така че през зимната пауза един от приоритети в селекцията ще бъде намирането на нов вратар. Георги Аргилашки е титуляр за дублиращия състав в "Б" група.

"Черно-белите" се разделят с трима


Треньорският щаб на Локомотив Пловдив вече е започнал сериозна работа по селекцията. Както босът Христо Крушарски обяви, на проби през зимата ще дойдат трима млади аржентинци от местната втора дивизия. Отделно Христо Колев е набелязал няколко играчи от България, като преглежда и дискове с предложени му футболисти от Европа.

Бащата и помощникът му Петър Пашев вече са почти готови и с черния си списък, пише "Тема Спорт". Очаква се смърфовете да се разделят с поне трима играчи през зимната пауза. Засега имената им се пазят в тайна. Вероятността в последните мачове нещо да се промени е малка.

Както е известно, част от подготовката ще е в Анталия в края на януари, а другата ще е в Дубай go средата на февруари. В момента се договарят контролите.

Феновете на Локо пък Вече могат да гласуват на сайта на клуба за играч на 2015 година. Те ще избират от 18 имена. Сред тях са Мехди Бурабия, който вече е в Черно море, и Венелин Филипов, преминал в Берое.

"България днес": Дучето не иска никакво сливане
Дългогодишният тартор и обединител на "червените" фенове Димитър Ангелов не иска и да чуе за сливане с Литекс. Дучето иска нов клуб, който да започне на чисто, или оздравяване на настоящето дружество.

"Гриша Ганчев, ако е мъж, трябва да оздрави дружеството - каза Дучето. - Нали това беше обещанието му, когато взе ЦСКА. Именно заради това феновете го подкрепиха, но той не го прави. "Грейт Уол" може и да стане "Мерцедес", но Литекс няма как да стане ЦСКА. Аз такъв клуб няма да припозная".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки