"Офанзива" за сливане с Литекс: Няма да подкрепяме друг клуб, независимо в коя група се състезава

"Не сме се срещали с Васил Божков от месец юни"

"Офанзива" за сливане с Литекс: Няма да подкрепяме друг клуб, независимо в коя група се състезава

От фенската група на ЦСКА "Офанзива" излязоха със специална декларация срещу евентуално сливане на клуба с Литекс.

Вижте тяхното мнение като текстът е изцяло без редакторска намеса от страна на Novsport.com:

"Във връзка със спекулациите в медиите с името на нашата група искаме да заявим следното:

Позицията на „Офанзива” остава категорична и непроменена - няма да подкрепяме друг клуб, преименуван на ЦСКА, независимо как се казва той и в коя група се състезава.

На срещата с Гриша Ганчев се обсъждаше какво ХИПОТЕТИЧНО би станало, ако нещо ЕВЕНТУАЛНО се случи. Няма как ХИПОТЕТИЧНИ и ЕВЕНТУАЛНИ сценарии, които според нас е много по-вероятно да не се случат, да развалят или променят отношенията ни с групите в Сектор "Г", които са заели друга позиция, относно тези хипотези! Освен това никъде г-н Ганчев не е обявил публично какво смята да предприеме. Всички писания в медиите се базират на изказвания и мнения на разни фейсбук „експерти”. И през лятото на 2013 г. и това на 2015 г., както и сега се начетохме на варианти как половината отбори от българския футбол ще се преименуват на ЦСКА - Литекс, Локомотив (София), Нефтохимик, Верея (Стара Загора), Локомотив (Мездра), Радомир и т.н. И почти никъде не видяхме някой „грамотен” журналист или фейсбук „експерт” да извади и да цитира правилника на БФС, а четяхме само свободни съчинения кое и как щяло да стане.

А в член 31, ал. 3 на "ПРАВИЛНИК ЗА СТАТУТА НА ФУТБОЛНИТЕ КЛУБОВЕ-ЧЛЕНОВЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ" черно на бяло е записано какво може и какво не може. Излишно е да цитираме и разпоредби на ФИФА и УЕФА по същата тема. Някои „експерти” може би трябва да разберат, че футболните клубове не са просто фирми, а за тях важат и правилниците на съответните федерации и не може да се позоваваш единствено на Търговския закон. Тази година вече на два пъти имаме опит как „разрешени” и „одобрени” от БФС за други клубове схеми не бяха позволени за ЦСКА. Като в първия случай имаше и „подкрепа” от „най-високо място” в държавата.

Защо не бяха позволени - отговорът го знае всеки в течение с политико-икономическата война и разчистване на сметки, които се случват в държавата от над една година. И в тази война за пореден път ЦСКА не е от страната на „силните на деня”. Това е просто още един аргумент против случването на ХИПОТЕТИЧНИЯ и ЕВЕНТУАЛЕН сценарий. Ако все пак се случи - да им е "честит" клубът с тире в името и (Ловеч) в края на онези бедни души, които от лятото драпат със зъби и нокти това да стане.

Спекулира се и за срещи на „Офанзива” с Васил Божков, но истината е, че представители на нашата организация не са се срещали с него от края на юни. По този начин се търси интрига чрез използването на името на „Офанзива” и това на Васил Божков. Ако искат достоверна информация, медиите би следвало да се обърнат към представителите на бизнесмена и да питат дали той има интерес към ЦСКА в настоящия момент, а не да драскат свободни съчинения.

Тиражират се и информации, че „само „Офанзива" и няколко малки групи” са категорично против преименуване на друг клуб на ЦСКА. Това не отговаря на истината. Същата категорична позиция имат и други групи от ядрото на СЕКТОР „Г” – „Червен Младост”, „УСФ”, „Офис Бойс”, „МС”, „Югозападна Офанзива”, момчетата от Сандански, Смолян и други организирани и самостоятелни фенове, които никак не са малко. Но последните, за разлика от десетината интернет тролове, не заливат фейсбук с мненията си.

За финал отново ще повторим - не бива ХИПОТЕТИЧНИ и ЕВЕНТУАЛНИ сценарии, които е много вероятно да не се случат, да стават повод за конфликти и преждевременни спорове.

Призоваваме всички „армейци”, да бъдат на стадиона в оставащите мачове срещу Миньор в Перник и срещу Созопол на 10-ти декември на „Армията”, както и във всички останали срещи от сезона!

От Офанзива"

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки