Левски и Славия излизат в единственото останало столично дерби в елита

"Сините" търсят трите точки в опит да се откъснат от преследвачите Литекс и Лудогорец

Левски и Славия излизат в единственото останало столично дерби в елита

Левски и Славия излизат днес в единственото остана­ло столично дерби в А група. Сините ще се опитат на вся­ка цена да стигнат до трите точки, за да излязат пред преследвачите Литекс и Лудогорец. Не го ли сторят, то ще получат сериозен удар преди заключителните важни 4 дву­боя - три за първенство - гос­тувания на Берое и Ботев и домакинство на Литекс, и един за купата - гостуване на оранжевите в Ловеч.

Треньорът на Левски Стойчо Стоев ще направи няколко рокади в състава си от последния мач на Пирин, който бе загубен с 0:1 в Благо­евград. Той има няколко диле­ми. Първата е свързана с отбраната. В нея със сигур­ност ще има корекции, кои­то са свързани с отсъствие­то на Максимилиан Карнер. Австриецът ще пропусне сблъсъка с белите поради на­казание. Опциите пред Сто­ев за негов заместник са две. Първата, и по-вероятна, е да пусне в игра Йордан Милиев. Той бе взет през октомври, след като младият Деян Ива­нов получи тежка контузия. Ако излезе на терена, Милиев ще направи повторен дебют със синята фланелка. Другият вариант е Веселин Минев да бъде поставен до Аймен Белаид в центъра, а като ляв бек да действа Мики Орачев. Последният обаче дълго вре­ме лекува контузия и е малко вероятно Стоев да заложи на него.

В средата на терена ще се завърне Георги Костадинов, който бе наказан за визитата на Пирин. Той ще играе до хо­ландеца Джереми де Ноойер. Почти сигурно на резервната скамейка ще остане Мигел Бедоя. Причината е, че вече напълно готов е Владимир Гаджев. Очаква се именно той да действа като плеймейкьр. По крилата ще са Роман Прохазка и Божидар Краев. На „Ге­рена" се надяват централни­ят нападател Умар Диаби най-накрая да вкара. Още по­вече че за първи и единствен път бе точен срещу Славия -за 1:0 на "Овча купел". През сед­мицата левскарите отиграха и варианти за игра без чист таран, но ако Диаби не започ­не двубоя с белите, ще е изне­нада.

Георги Петков може да се завърне на вратата на Славия за двубоя с Левски от 17-ия кръг на А група. Опитният страж не е играл от 3 октомв­ри, когато белите завършиха наравно 0:0 у дома с Пирин Бла­гоевград, а Петков спаси дузпа в последните секунди на сре­щата. С Петков в състава си Славия записа три поредни по­беди срещу сините през мина­лия шампионат. Затова и треньорът Иван Колев умува дали да заложи на него или на Марио Кирев. Който и да изле­зе на терена - той ще носи ка­питанската лента.

Колев няма да може да раз­чита на халфовете Янис Карабельов и Емил Мартинов, кои­то са контузени. Затова в сре­дата на терена ще бъдат Кос­тадин Дяков, Стоев и Влади­мир Семерджиев. В центъра на защитата пък ще играят Сте­фан Велков и Димитър Пиргов.

Славия е амбициран да поднесе подарък на клубния прези­дент Венцеслав Стефанов, които вчера празнува своя 66-и рожден ден. "Белите" ще са амбицирани да спрат серията си от две поредни загуби, в които не са отбелязали гол - 0:1 от Лудогорец и 0:4 от Литекс. Още пове­че че напоследък те играят ус­пешно на "Герена". В предиш­ните четири сблъсъка те имат един успех, две равен­ства и едно поражение.

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки