Ноле и Барса грабнаха „Спортни Оскари” (видео)

Легенда на Манчестър Юнайтед - сър Боби Чарлтън, получи приз за цялостен принос

Ноле и Барса грабнаха „Спортни Оскари” (видео)

Сръбският тенисист Новак Джокович, който спечели първия за годината турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън, бе обявен за Спортист на годината.

Той получи наградата си по време на стилна церемония в английската столица Лондон. Джокович получи специална статуетка по време на връчването на наградите "Лауреус", известни като „Спортните Оскари”.

"Ако обичате това, което правите, а същевременно се наслаждавате на всеки един момент, то успехите неминуемо ще дойдат. Аз съм един изключително щастлив човек", каза Новак Джокович.

 В понеделник вечерта, на церемония в Лондон, Джокович получи наградата си седмица, след като триумфира на Откритото първенство на Австралия и стана петият тенисист в "Откритата ера" с три поредни титли в турнирите от "Големия шлем".

Призът бе връчен на Джокович от германската тенис легенда Борис Бекер. През 2011 година Ноле спечели Australian Open, "Уимбълдън" и US Open, като достигна и до полуфиналите на "Ролан Гарос".

За отбор на годината пък бе избран футболният тим на Барселона, който стана шампион на Испания, както победител в Шампионската лига. Блаугранас спечели наградата в конкуренцията на шампиона на НБА Далас Маверикс, отбора от Формула 1 "Ред Бул", тима по ръгби на Нова Зеландия, отбора на Англия по крикет и женския футболен тим на Япония.

Наградата за Завръщане на годината отиде при Дарън Кларк, а бившият национал на Англия и легенда на Манчестър Юнайтед - сър Боби Чарлтън, получи приз за цялостен принос.

Наградата на 74-годишния бивш голаджия бе връчена на мениджъра на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън. Боби Чарлтън не успя да присъства на събитието, тъй като претърпя лека операция.

"Това е една вълнуваща вечер, а за мен е изключително удоволствие, когато говоря за един велик човек - сър Боби Чарлтън. Днес е наистина много емоционално събитие, тъй като се навършват 54 години от самолетната катастрофа край Мюнхен, в който загинаха едни от най-силните играчи на Юнайтед.

Боби показа през живота си, че наистина много корав характер и човек, който знае как да постига целите си. Наистина се чувствам много, много специално", каза Фъргюсън.

Всички победители в отделните категории вижте ТУК!

Видео от церемонията може да намерите ТУК.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки