Райънг Гигс загуби дело срещу "Сън"

Съдебният спор бе породен покрай предполагаема афера на играча с водеща на телевизионно предаване на Острова

Райънг Гигс загуби дело срещу "Сън"

Искът за нанесени морални щети от страна на играча на Манчестър Юнайтед Райънг Гигс срещу таблоида "Сън" бе отхвърлен от Върховния съд в Англия. През април миналата година Гигс поиска от съда да постанови решение, с което се забранява да се замесва името му в афера на телевизионната водеща и модел Имоджен Томас с неназован играч от Юнайтед.

 

Въпреки постановлението на съдилището скандалът продължи да бъде широко обсъждан и коментиран в общественото пространство - нещо, което Гигс прие като нарушение на личните му права и предприе съдебни действия срещу "Сън", тъй като от изданието определиха действията му като обречени на провал.

 

По-рано през миналия месец във Върховния съд се разбра, че Гигс все пак се е съгласил да бъде замесен в скандала, като чрез предишното постановление той бе възпрепятствал публикациите по темата.

 

Гигс обвини "Сън", че злоупотребяват с лична информация и каза, че е в правото си да повдигне обвинение на основата на законодателството за личната неприкосновеност. Легендата на "червените дяволи" е на мнение, че са потъпкани основни човешки права. Днес съдът изслуша обвинението и защитата и беше тиражирана информация, че вероятно ТВ водещата се опитва да изнудва все още активният състезател.

 

Все пак Гигс явно реши, че не е изнудван след като Имоджен Томас предприе съдебни действия срещу него и нещата се оплетоха пак.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки