Джеки: Висшата лига е изходът за ЦСКА

"С този отбор не можем да се сравняваме с Берое и Литекс", каза той

Джеки: Висшата лига е изходът за ЦСКА

Бившият капитан на ЦСКА Георги Димитро-Джеки говори пред "Тема Спорт" за ситуацията в клуба и изхвърлянето на Литекс от А група.

 

Г-н Димитров, как ви се струва така наречената елитна група с 9 отбора след изхвърлянето на Литекс? Ще има ли интрига в първенството?

 

 

- При нас винаги има интрига, но не на футболно ниво, а някъде другаде извън спорта. И така е от много години насам. Интрига може и да има, но ме съмнява. По-скоро ще стане като на финала в тениса в Австралия между Джокович и Мъри - безсмислена работа и тотална доминация на един играч. Ясно е, че Лудогорец е с класи над останалите отбори и не мисля, че ще има проблеми да спечели петата си поредна титла. Поне така говори логиката.

 

А какво е мнението ви за конкуренцията? Другият отбор с по-сериозни амбиции да е шампион е Левски, който обаче още не може да си намери нападател...

 

- Не виждам на какво се надяват там. Не са ли наясно с реалните си възможности? Тръгват с голямата кошница и накрая пак се оплескват. Това го гледахме много пъти в последните години. А и нашите отбори като излязат в Европа, какво се случва? Фиаско. Не е добра ситуацията във футбола ни, това е ясно. Но за това са виновни ръководителите на клубове, които хал хабер си нямат какво да правят.

 

Как виждате ситуацията в ЦСКА?

 

- Не ми е особено ясно какво се случва. Пак чакаме нещо да се случи, синдикът да каже какви са дълговете... Ние не си говорим за футбол, а за дългове, кредити, акции... Човекът с парите ще прецени какво да стане с ЦСКА. Това е. Логично е този, който финансира клуба, да реши бъдещето му. Аз каква работа имам да излизам и да давам акъл? Никаква. Не съм от тези, които само дават съвети и казват кое как да се направи. Който плаща, той решава.

 

Има ли отборът шансове за купата?

 

- Има, но не са никак големи. С този отбор не можем да се сравняваме с Берое и Литекс. В крайна сметка в ЦСКА са събрани играчи, които предимно са били резерви в А група или ги считат за някакви таланти от Б и В група. Не можем да ги правим герои в ЦСКА. Така не може да очакваме да се спечели купата на всяка цена. Виждаме, че и селекцията не върви, футболисти от А група не искат да идват. Хубавото нещо в отбора е, че се дава път на младите футболисти. Иначе пребиваването на ЦСКА в трета дивизия е трагедия.

 

Какво е мнението ви за плановете да се създаде Висша лига?

 

- Трябва да се направи някакъв опит да се оправи родният елит и това ми се струва не лош вариант. Това е изходът за ЦСКА - да се включи в тази лига. Иначе да разчитаме на някакви обединявания или оздравявания е несигурна работа. Дано да се получи на практика този проект. И в лигата да се вкарат единствено клубовете, отговарящи на строго определени критерии. Иначе само си губим времето, както е в момента.

Берое пусна билетите за Пирин

Пропуски могат да се купяк както онлайн, така и каси на eventim

Ботев (Пд) си върна халф

Красиан Колев игра под наем в Хебър

Етър отрече за преговори с нови собственици

Вижте какво съобщиха от Велико Търново

Черно море няма шансове на Герена

Вижте подробности

Официално: Ботев (Пловдив) се раздели с директор

Вижте какво съобщиха „жълто-черните“

Малшанс: България загуби с дузпи финала в Лига на нациите

Националният ни отбор по мини футбол остана на косъм от първия си голям трофей

Бройката на чужденците в елита остава същата

Клубовете са се обединили около идеята, че сегашните правила работят

Караманджуков: Ние и още 4 клуба бяхме за намаляване на отборите в efbet Лига

Спортният директор на Лудогорец коментира срещата в централата на БФС

След срещата в БФС: Efbet лига остава с 16 отбора

Това заяви Филип Филипов в Бояна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки