1. Novsport
  2. Славия
  3. Вангелов: Децата не заслужават да виждат това безумие (видео)

Вангелов: Децата не заслужават да виждат това безумие (видео)

Босът на Миньор цитира Радой Ралин

Вангелов: Децата не заслужават да виждат това безумие (видео)
Президентът на Миньор Никифор Вангелов беше крайно разочарован от грозните сцени, съпътствали мача срещу Славия, завършил със загуба на „чуковете” с 1:2 на стадиона столичния кв. „Овча купел”. В тунела футболистът на гостите Фарес Брахими, който бе изгонен в края на мача, е бил последван от помощник-треньорът на „белите” Йордан Петков, като според информации двамата се били спречкали. Вангелов заяви, че всичко това рефлектира върху децата, които посещават футболните срещи.
 
„Такива мачове не трябва да се играят, то е ясно, че това не помага на футбола. По-футболният отбор в мача, който беше нашият – с притежание 60% на топката, не му се позволи да направи нищо. Абсурдни ситуации: в центъра пред наказателното поле Ванче Траянов е контузен, съдията дава авантаж, топката излиза в тъч. След това футболист на Славия избива с ръка в корнер, съдията дава аут. Пълна смешка! Такива мачове не трябва да се играят, с такива мачове българският футбол ще бъде все по-зле, а такива съдии изобщо не трябва да свирят, просто трябва да им се правят психотестове – ако са уравновесени, да свирят, ако не, да си стоят вкъщи, да им плащаме там по колкото им плащаме и да не пречат поне на футбола да се развива”, коментира Вангелов.
 
„Второто полувреме можехме да обърнем мача. Аз много обичам от 0:2 да побеждаваме. Това сме го правили и срещу Сливен по-миналата година и е много сладко.”
 
Относно инцидента в тунела той каза: „Поредното безумие, то така започна мачът. Първо за да не ни влезе публиката, направиха билета 10 лв. Момчетата си тръгнаха, после не знам какво се случи, та се върнаха. После тръгнаха помощник-треньорите да бият наши футболисти. Пълно безумие! Такива мачове не трябва да има. Не заслужават децата, които идват на мачове, да гледат това.”      
 
Босът на перничани продължи, цитирайки Радой Ралин: „Брахими е мъж, Брахими няма да каже нищо. Ако са го ударили, ще си стисне устата и няма да се оплаче. Жалкото е, че се случва и вие всички видяхте какво се случи. Какъв е… даже не му знам името на този младеж да тръгва да бие наш футболист. Какъвто и да е, просто няма право това да се показва на децата. Нашата цел е да учим децата да спортуват, да рисуват, да пишат и да се учат. А ние какво им показваме? Простотия… И тук няма как да не цитирам Радой Ралин: „По страшно от спина, по-жестоко от рака, засега си остава простака”. Жалко, че простотията цари.”
 

За предстоящия мач от четвъртфиналите за Купата на България срещу Литекс другата седмица Вангелов предупреди ловчанлии: „Да се готвят Литекс. Ако не са подготвили съдията, тежко им. Мисля, че Стоичков е останал доволен и е видял, че Миньор е по-футболният отбор от Славия.”   

Загорчич: Сега всичко вече зависи от шефовете

Той бе много разочарован след поражението от новака Септември (София)

Нападател на Славия счупи палец на ходилото

Трима от "белите" аут за Септември

Заги: Трябва работа, работа, работа

Има и такива мачове, призна треньорът след 0:2

Заги пусна Славия в почивка след победата

"Белите" разпускат преди дербито с ЦСКА

Венци Стефанов: Насар е истински шампион, при него няма шест-пет

Босът на "белите" доволен от успеха над Спартак

Заги: С един допуснат гол не свършва светът

Заслужена победа, доволен е треньорът на Славия

Двоен удар за Славия за дербито с ЦСКА

Титуляри на "белите" увиснаха за дербито

Двама се завръщат в групата на Славия

Емил Мартинов и Кристиян Стоянов на линия за мача със Спартак (Варна)

Потвърдено! Тони Тасев е футболист на турския Ерзурумспор

Офанзивният състезател е публикувал снимка в социалните мрежи