Хидинк: Да завършим четвърти е почти невъзможно

Холандецът похвали Диего Коща и страхотните спасявания на Де Хеа и Куртоа

Хидинк: Да завършим четвърти е почти невъзможно

Временният наставник на Челси Гуус Хидинк няма загубен мач начело на тима след уволнението на Жозе Моуриньо, но след 1:1 с Манчестър Юнайтед каза, че място в топ 4 за момента е по-скоро неосъществима мечта. Челси е 13-и след 25-ия кръг с 30 точки и изостава на 17 от четвъртия Манчестър Сити.

„Още сме непобедени (под негово ръководство), но правим твърде много равенства. Доволен съм как реагирахме след гола. И двамата вратари направиха страхотни спасявания. Когато дойдох, бяхме на точка над изпадащите и сега се изкачваме нагоре. Да сме четвърти е почти невъзможно, но още играем за ФА Къп и в Шампионска лига, така че още имаме големи амбиции”, каза Хидинк след мача пред „Би Би Си”.

Той отбеляза надмощието на Юнайтед в началото на мача.

„Манчестър Юнайтед започна много добре. Те използваха добре ширината на терена, а ние се върнахме прекалено назад. После започнахме да влизаме в мача и направихме някои контри. Те вкараха красив гол, но нашият отбор реагира много добре”.

Хидинк не смее да дава прогнози колко тежка е травмата в коляното, която получи Курт Зума.

„Не съм доктор, той ще мине ядрено-магнитен резонанс утре. Ако се съди по записа от мача е разтежение, ще чакаме и ще се надяваме”.

И похвали Диего Коща.

„Коща е добро момче. Наблюдавам го, когато не е на терена общува с всички – от човека, който носи екипите до хората в кухнята, това значи, че е добро момче”.

Запитан дали иска Джон Тери да остане в Челси и следващия сезон, ако капитанът реши да не напуска, наставникът отвърна.

„Това е „ако ако”. Не искам да спекулирам”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки