Кралев: Стартовете от европейската купа популяризират зимните спортове сред децата

Той подчерта отново, че инфраструктурата за развитие на зимни спортове в България е недостатъчна

Кралев: Стартовете от европейската купа популяризират зимните спортове сред децата
„Стартовете от европейската купа по ски алпийски дисциплини са не само огромна реклама за България, но и присъствието на звезди от най-високо ниво популяризира зимните спортове сред децата“, каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев на откриването на европейската купа за жени в Пампорово.

„Министерството на младежта и спорта отдели близо 30% от бюджета си за домакинства за 2016 г. за 4-те старта в Пампорово и Боровец. Това е целенасочена и последователна политика. БФ Ски може да разчита и занапред на нашата подкрепа“, добави министър Кралев.

Той подчерта отново, че инфраструктурата за развитие на зимни спортове в България е недостатъчна.

Според него трябва да се намери общ език между представителите на зимните курорти и екозащитниците, за да не се спъват инвестициите в белите спортове в България.



„Започва българската седмица в алпийските ски. За нас е важно България да е позната като дестинация не само на туристите, но и на професионалните скиори“, каза още Кралев.

„Домакинството на 4 старта от Европейските купи е възможно благодарение на държавата“, каза педседателят на БФ Ски Цеко Минев. „Благодаря още веднъж на министър Кралев. Смолянският регион е с традиции в зимните спортове и е много важно малките деца от клубовете да се доскоснат до големия спорт, защото само така тази тръпка ще остане в тях и ще се развие“, добави той.



„Пампорово“ АД е организирало безплатен превоз за ученици от Смолян и Чепеларе, за да могат да наблюдават стартовете от европейската купа, които ще се проведат в курорта на 9 и 10 февруари, каза изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков. Тази година БФ Ски домакинства за 10-та година на европейски купи по ски алпийски дисциплини, се похвали  зам.-председателят на федерацията Георги Бобев. България е на картата на големите ски, доказва се като изключително успешен и надежден партньор на Световната ски федерация, потвърди той. В стартовете в Пампорово ще участват над 70 състезателки от 20 държави, а условията за провеждането им са отлични, казаха организаторите на състезанието.

На официалното откриване присъстваха още министърът на туризма Николина Ангелкова, собственикът на “Пампорово“ АД Цветелина Бориславова и областният управител на Смолян Недялко Славов.
ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки