Резерви на Арсенал разплакаха лидера Лестър на "Емирейтс" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тио Уолкът и Дани Уелбек осъществиха обрата срещу "лисиците", които играха полувреме с човек по-малко

Резерви на Арсенал разплакаха лидера Лестър на "Емирейтс" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал стигна до изключително трудна победа с 2:1 срещу лидера в Премиършип – Лестър. Футболистите на Арсен Венгер се оттеглиха на почивката с пасив, след като Варди бе точен от дузпа в 45-ата минута, но успяха да стигнат до пълен обрат на „Емирейтс” през втората част. Дани Симпсън си изкара два жълти картона за 5 минути и остави Лестър с човек по-малко в 54-ата, което се оказва решаващо за крайния изход на двубоя. Арсен Венгер направи адекватни смени, които бяха ключови за победата в мача от 26-ия кръг. Първо Тио Уолкът изравни в 70-ата, а друга резерва – Дани Уелбек, оформи крайното 2:1. Така Арсенал има в актива си 51 точки, на две от лидера Лестър.

Домакините очаквано владееха повече топката в първите минути, а  Алексис Санчес не показа точност във 2-ата минута и стреля неточно с глава.

В 10-ата главният рефер Мартин Аткинсън подмина игра с ръка на Нголо Канте след центриране на Чембърлейн в наказателното поле и не отсъди дузпа за „топчиите”.



Две блестящи вратарски изяви белязаха 17-ата минута. Първо Шмайхел излезе извън рамките на наказателното поле и пресече пас адресиран до Аарън Рамзи, а в ответната атака Петър Чех показа класата си и изби удар с глава на Варди от малка дистанция.



В самия край на първото полувреме, „лисиците” получиха правото да изпълнят дузпа. Начо Монреал се препречи на Варди в наказателното поле, за което Мартин Аткинсън посочи бялата точка. Варди изпълни наказателния удар точно и записа 19-ия си гол от началото на сезона.



След почивката ситуацията се промени коренно за Лестър, за което главна вина имаше Дани Симпсън. В 49-ата Симпсън получи жълт картон, а пет минути по-късно отново видя жълтия цвят след задържане на Оливие Жиру и гостите трябваше да доиграят срещата с човек по-малко.



Арсенал се възползва от численото си превъзходство и подложи на сериозен натиск отбраната на „лисиците”. В 70-ата минута пресата донесе резултат и домакините възстановиха равенството. Центриране на Ектор Белерин намери в наказателното поле Жиру, французинът върна топката към Тио Уолкът, който с плътен удар отбеляза за 1:1.



Изравнителното попадение даде още по-голям импулс в играта на домакините, които се настаниха трайно в полето на Лестър.

Мертазакер имаше отлична възможност да изведе своя тим в резултата, но от 10-ина метра отклони неточно в 85-ата, а феноменална намеса на Шмайхел след удар на Жиру в 87-ата запази равенството в срещата.

Дълбоко в добавеното време Арсенал успя да измъкне трите точки в мача. При центриране от фаул на Месут Йозил, в 5-ата минута от добавеното време, резервата Дани Уелбек прати топката в долния десен ъгъл на вратата и оформи крайното 2:1.

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки