Диян Дончев поема Спартак (Плевен)

Много хора в града не желаят доброто на клуба, заяви босът Иван Динов

Диян Дончев поема Спартак (Плевен)

Спартак Плевен влезе в зоната на изпадащи­те след разгромната загуба с 1:5 от Локомотив в Горна Оряховица. Веднага след края на двубоя треньорът Роберт Петров подаде оставка, а спонсорът Иван Динов уважи решението му и го освободи. Шефът разкри, че Диян Дончев ще поеме тима, говори и за проблемите в клуба.

Г- Динов, коментарът ви за оставката на Роберт Пе­тров и решението ви да я приемете?
- Слабата игра на отбора от началото на пролетния полусезон е основната причи­на за раздялата ни с Роберт Петров. Вината за това е най-вече на футболистите. Старши треньорът обаче яв­но не успя да ги обедини и мо­тивира. Нужна е промяна. И най-нормалната реакция е смяна на треньора. Пет кръга преди края на първенството обаче това е проблем. Трудно е да заложим на външен човек, защото, колкото и велик спе­циалист да вземем, ще му е необходимо време, за да се за­познае със ситуацията. Тако­ва обаче няма.

Само освободеният вече треньор ли е виновен за сла­бото представяне?
- Категорично не. Вече ка­зах, че основната вина е на футболистите. Не съм оча­квал толкова слабо предста­вяне. В началото на годината направихме мащабна селек­ция. Дори тогава се усещаше респект към нашия отбор от съперниците. Явно обаче сме допуснали грешки както с привличането на някои от младите играчи, така и с част от опитните.

Роберт Петров заяви: "Имам информация, че опре­делени хора, близки до отбо­ра, работят за изпадането на Спартак". Знаете ли за такова нещо?
- Много хора в Плевен не желаят доброто на Спартак. Но това е общоизвестно. Ние като клуб сме се абстрахира- ли от външни влияния и ин­триги. Доколкото съм успял, не съм допуснал подобни неща да пречат на тима. Ако Ро­берт Петров знае нещо кон­кретно за некоректни действия, извършени от лица, ра­ботещи в клуба, или външни хора, които да пречат на от­бора, е редно да ги сподели. Всеки служител на Спартак знае, че във всеки момент мо­же да се свърже с мен и да об­съдим вълнуващите го въпро­си. Нека обаче припомня, че преди време Роберт Петров веднъж вече подаде оставка. Тогава не я приех, защото проблемът не беше в него, а в слабото представяне на футболистите. Винаги съм бил зад гърба на всеки треньор. Не съм позволявал на никой да се намесва в работата им. Кой ще играе и кой не - го решава треньорът. Моята работа е осигуря финансовата ста­билност.

Решихте ли вече кой ще го наследи на поста старши треньор?
- За момента най-важно­то е Спартак да остане в Б група. Ситуацията отхвърля вариант с външен човек, кой­то тепърва трябва да се за­познава с футболисти и ред други неща. Затова в оставащите пет кръга отбора ще води досегашният помощник-треньор Диян Дончев. При всички положения ти­мът ще има нов старши треньор, но след края на пър­венството.

Спартак вече е твърдо сред изпадащите, ще успее ли да се спаси?
- Аз лично смятам, че ще се спаси. Надявам се да спече­лим оставащите мачове и да запазим мястото си в група­та. След това от лятото да започнем развитие в посока, която отива на традициите на клуба. Спартак Плевен е от малкото финансово обез­печени отбори в Б група. Не е нормално при тази ситуа­ция - традиции, вярна публи­ка и осигурени финанси, да из­падне в аматьорските групи. Разбирам негодуванието на нашите фенове, но ги умолявам от името на всички в клуба да ни подкре­пят и вярват. Ако дотук сме допуснали грешки, то те са общи, но бързо трябва да из­лезем от лошата серия и да спечелим оставащите срещи. Вярвам във футболистите и съм сигурен, че ще дават всич­ко от себе си - първо, за да до­кажат, че са мъже, и второ -да запазят достойнството на Спартак.

Ако Спартак Плевен не ус­пее да се спаси, какво следва?
- Вариант за изпадане въоб­ще не стои на дневен ред. Не е и обсъждан. Поел съм финан­сов ангажимент към Община Плевен. Според него Спартак ще е финансово обезпечен през следващите три години. До момента стриктно го из­пълнявам. Така ще е и за в бъ­деще.

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки