Спасов дръпна сериозна критика към играчите си: На тях никога не им тежи нищо+ВИДЕО

Не ми хареса това примиренческо поведение, смених три пъти схемата, може това да ги обърква, предполага Адмирала

Спасов дръпна сериозна критика към играчите си: На тях никога не им тежи нищо+ВИДЕО
Старши треньорът на Черно море Никола Спасов заяви, че не му е харесало поведението на неговите футболисти при загубата 1:5 от Левски в София. Адмирала не вярва, че тежкото поражение ще се отрази на играчите, критикувайки ги остро.
 
„Наистина тежка загуба. По принцип винаги се играе трудно тук, на „Герена”. Винаги има много причини, винаги ще се намерят причини и оправдания най-вече. До голяма степен нямам обяснение, особено за последните минути, в които получихме последните три гола, доста неконцентрирано и безотговорно се подходи в тези моменти. Иначе отново влязохме лошо в мача, получихме ранен гол, после играта определено се подобри, изравнихме мача и в момента, в който трябваше да завършим полувремето без гол, допуснахме този нелеп гол от фаул. Второто полувреме исках да променя нещата с намерението да бъдем по-активни и в следващия момент, когато направих промяната, получихме и трети гол, който вече напълно безокуражи футболистите, което не ми хареса това примиренческо поведение. След това получихме четвърти и пети гол, едно бездушие, липса на характер в последните 30 минути на мача”, констатира Спасов.
 
Той призна, че общо три пъти е променял схемата, като е започнал с 3-5-2.

 
„Да, наистина. Сигурно се виждаше, че имахме трудности през първото полувреме, но по някакъв начин удържахме. Наистина направих експеримент, после още два пъти промених схемата на игра, цялата идея ми беше да върнем голове. С тая мисъл влязох и в мача и проведох и мача. Футболистите трябва да разберат, че по какъвто и начин да се върти схемата, най-важно е характер и раздаване, и тичане. Това е цялата истина в крайна сметка.”
 
„Сигурно и аз имам някъде вина. Все пак смених няколко пъти схемата на игра. Но трябва тичане и раздаване в крайна сметка. Очаквах да покажем повече желание и характер след победата над Славия. На теория имахме ръстово превъзходство над Левски, но това абсолютно е липса на концентрация.”
 
„Възможно е честата смяна на схемата да обърква играчите. Почнахме с трима защитници. Може би имаше объркване първото полувреме. Второто бяхме в схемата от Разград. Никога не ми е била идеята да играем за равен мач.”
 
После Спасов заяви, че въпреки тежката загуба, едва ли тя ще се отрази психологически на футболистите му.

 
„На футболистите никога не им тежи нищо, така че всичко им е наред и съм сигурен, че следващия мач ще го играем по същия начин. Не, предполагам, дано да имат друго настроение и мотивация, но съм сигурен, че няма да има разстройство.”
 
„Отдалечихме се от четвъртото място. Ще направя всичко възможно отборът да не изглежда по този начин. Не става дума за глоби. Не мисля, че това ще бъде от решаващо значение в този период на първенството. Просто футболистите трябва да си осъзнаят начина на работа.”
 
Що се отнася до включването на Бакари, който миналия кръг вкара два гола след появата си, Спасов каза: „Футболът е колективна игра и не е достатъчно само Бакари да влезе и да обърне, нещата трябва да се обръщат от целия отбор. Такъв е футболът, че трябва да се играе по този начин – колективно като един. Ние не го показахме днес.”
 
Помолен да даде подробности по предстоящата селекция, Спасов посочи, че все още не знае дали ще продължи да води Черно море.
 
„Не, не мога да ви кажа нищо засега, абсолютно нищо. Елементарната причина, е че все още нямам договор с Черно море. Видно е, че трябва да се освободят футболисти и че трябва да се вземат и нови, които да отговарят на това, което изисква футбол.”

 
Освен Живко Петков, ще има ли други напускащи?
 
„Не мога да ви кажа такова нещо в момента.”
 
Матиа Курьор преподписал ли е?

„Още няма договор. Наш футболист е, но не е подписал и с друг отбор, доколкото знам.”
 
Остава ли Никола Спасов треньор на Черно море и как би коментирал спекулациите, че ще напуска?
 
„Това не е въпрос към мен, така че не мога да ви отговоря. Не обръщам внимание на приказките и на писанията. Футболът е такъв спорт, че ние, треньорите зависим от резултатите и в крайна сметка от желанието на собствениците. Аз правя всичко възможно да изглеждаме добре. Работя по начина, по който мога и знам да работя.”

    

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки