Най-невероятният успех в спортната история

Букмейкърите на Острова загубиха 25 млн. паунда след най-изненадващата титла във Висшата лига

Най-невероятният успех в спортната история

Лестър постигна най-невероятния успех в спортната история. Новият шампион на Англия бе абсолютен аутсайдер в началото на сезона във Висшата лига с коефициент 5 000 да триумфира с титлата. Титла, която Лестър печели за първи път в 132-годишната си история.

Но след едва три загуби за 36 кръга Клаудио Раниери изведе своите момчета до отличието два кръга преди края на кампанията в един от най-невероятните успехи в спортната история, който бе окачествен като приказка и сбъднат сън.

Лестър причини най-голямата загуба на пари на букмейкърите в Англия за само едно събитие. Малцината, които са се осмелили да заложат за титла на Лестър ще си поделят общо 25 млн. паунда.

Коефициентът за титла на Лестър беше двойно по-голям от шансовете Елвис Пресли или Майкъл Джексън да се появят живи и здрави през 2016-а.

Постижението на Лестър изглежда още по-велико, отчитайки разликата във финансовата мощ. Целият състав на „лисиците” за сезона бе събран за общо около 60 млн. паунда. Такава сума грандовете Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед плащат за един играч.

Букмейкърите в Англия коментират пред Telegraph, че Лестър е променил залозите завинаги и вече никога няма да има такъв огромен коефициент за шампион. Досега никога в историята не е имало печеливш залог с толкова висока ставка. Никоя друга изненада в спорта дори не се доближава до това 5 000.

Гари Линекер, който обеща да води предаването Match of the Day на „Би Би Си” само по бельо, ако Лестър стане шампион още миналия месец каза, че „лисиците” са на прага са спортното безсмъртие, а сега почти остана без думи.

„Не се сещам за нищо по-велико от това в спортната история. Трудно е да се опише с думи. Беше ми трудно да дишам. Аз имам сезонен билет за мачовете на Лестър от 7-годишен. Това е невъзможно”, каза Линекер, който е роден в Лестър.


Алън Шиърър, който ликува като шампион на Англия с Блекбърн през 1995 година, също остана поразен.

„Отбор като Лестър да дойде и да спечели първенството срещу грандовете с техните милиони и опит, мисля, че това е най-голямото събитие във футбола”, казва той за "Би Би Си".

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че красивата история на Лестър е истинска приказка.

Лестър не спа тази нощ. След първото полувреме на мача Челси - Тотнъм изглеждаше, че празненствата се отлагат, защото Тотнъм водеше с 2:0 на "Стамфорд Бридж", но головете на Гари Кейхил и резервата Еден Азар след почивката хвърлиха Лестър в екстаз.

Целият отбор на Раниери гледаше мача заедно с дома на Джейми Варди, който е известен като голям купонджия. Пред клубния стадион "Кинг Пауър" множеството празнуваше, улиците на града бяха заляти от радостни фенове.

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки