Фенове на Берое нахлуха в старозагорската опера и запяха химна на клуба

За миг настъпи тишина сред певците и оркестрантите

Фенове на Берое нахлуха в старозагорската опера и запяха химна на клуба

Интересна среща на опера и пънк рок се случи във вторник вечерта в Старозагорската опера.

По време на една от генералните репетиции на „Тоска” от Пучини фенове на Берое нахлуха в залата на Операта. Те бяха ентусиазирани и пееха новия химн на футболния клуб, който ще зазвучи официално на 6 май 2016 година, когато ще се навършат точно 100 години от началото на организирания футбол в Стара Загора. За миг настъпи тишина сред певците и оркестрантите, които много бързо се опомниха и подеха в класически вариант Химна на „Берое”, написан от старозагореца Стефан Вълдобрев и изсвирен в оригиналния вариант от групата „Обичайните заподозрени”.

Всичко, разказано дотук, е истина, защото това е част от сюжета, който вчера засне екипът на продуцентска къща Файв Стар Медиа Груп - за кратък филм, посветен на 100-годишнината на ФК „Берое”. Продукцията се създава по поръчка на Община Стара Загора. Режисьор на „Тоска” е директорът на Операта Огнян Драганов, известен с мащабните си сценични проекти на няколко континента. Въвлечен в тази среща на класиката и пънка се оказа и японецът Шунго Морияма – диригент на „Тоска”.

На 6 май предстои и премиерата на клипа „Светът е Берое” на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” в социалните мрежи и сайтовете за видеосподеляне. В него участват още друг популярен старозагорец -Станимир Гъмов, както и Поли Генова и Стунджи.

Продуцентска компания Файв Стар Медиа Груп засне и филма „Стара Загора – свидетел на историята”, който беше номиниран за награда на туристическия фестивал „На източния бряг на Европа”. Негов режисьор, както и на филма за 100-годишнината на Берое, е Степан Поляков, а главен оператор – Момчил Александров. /БГНЕС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки