1. Novsport
  2. - Левски
  3. Сензациите в пресата: Гент пита за Владо Гаджев

Сензациите в пресата: Гент пита за Владо Гаджев

Лудогорец взима нов холандец, Берое стяга отбор за Европа, разпродават Черноморец и още...

Сензациите в пресата: Гент пита за Владо Гаджев
Гент отново пита за Владимир Гаджев, гърмят от "Тема Спорт"
 
Халфът на Левски Влади­мир Гаджев продължава да бъ­де обект на интерес от страна на белгийския Гент. Този тим продължава да сле­ди играча на сините от сезон 2010/2011. Тогава двата отбора бяха в една група в Лига Ев­ропа. В София Левски удари белгийците с 3:2, а отстъпи като гост с 1:0 на "Жул Отен". 
 
Скаути на клуба са сле­дили изявите на Гаджев по време на двубоите на нацио­налния ни отбор с Холандия и Турция. В първия мач нашите удариха с 2:1 лалетата в Амс­тердам, а вътрешният халф бе на терена през всичките 90 минути. Във втората сре­ща Гаджев започна като титуляр и престоя на терена до 79-ата минута. 
 
Пратениците на Гент са останали до­волни от видяното от полу­защитника и ще отправят официално запитване до Левски за цената му. Белгийс­кият тим се класира за Лига Европа след две победи над Серкъл Брюж в баражите. Треньорът Тронд Йохан Солие пък иска да усили състава си. Норвежецьт държи да има Гаджев в състава си.
 
Същият наставник тогава заяви, че мечтае да има в със­тава си головата машина Га­ра Дембеле.
 
Гаджев нееднократно обя­ви, че желае да напусне Левс­ки. Юношата на клуба навър­тя четири сезона на "Герена", откакто се завърна в клуба през лятото на 2008 година.
 
Интерес кьм него има и от гръцкия Атромитос, както и от азиатски клубове. 
 


Лудогорец чака още един холандец, твърди "Тема Спорт"
 
Ръководството на Лудогорец води преговори с още един холандец, разбра „Тема Спорт". Шампионите вече си осигуриха услугите на 24-годишния универсален футбо­лист Мичъл Бургзорг. Лалето, което може да играе като дефанзивен халф, централен за­щитник и бек, бе закупен от втородивизионния холандски Алмере Сити. Сега шампиони­те очакват към тима да се присъедини и крило от Ниска­та земя. От клуба обаче пазят упорито името му в тайна. Засега се знае, че може да действа и по двата фланга на атаката.
 
До момента освен с Мичъл Бургзорг разградчани се подси­лиха с вратаря Иван Чворович от Миньор Перник и 23-годишния бразилски ляв бек Уилсон де Соуза Жуниор - Кейшара.
 
В последните дни пък шефо­вете на тима отказаха някол­ко оферти за играчи на клуба.
 
Разградчани са отказали да се разделят с национала Йордан Минев. Към него е имало сери­озен интерес от Украйна. Той е бил желан от Арсенал Киев, но треньорът Ивайло Петев е настоял да задържи бека в редиците на отбора и за след­ващия сезон. Въпреки че рядко попадаше в състава, младеж­кият халф Георги Костадинов също е бил пожелан от чужд клуб. Лудогорец обаче е отка­зал да пусне дефанзивния халф под наем. 
 


Берое стяга отбор за Европа, разкрива отново "Тема Спорт"
 
Берое стяга здрава селекция за атака на евротурнирите, разбра "Тема Спорт". Това ще е основната задача пред спортно-техническия щаб на заралии за новия сезон. За цел­та зелено-белите ще изградят напълно нов отбор, като привлекат класни попълнения от чужбина. Набелязани са и опитни играчи от България. Сред тях е бившият вече напа­дател на Литекс Светослав Тодоров. В плановете на Бе­рое е и доскорошното крило на Славия Владислав Романов.
Както е известно, след края на отминалия вече сезон заралии се разделиха с куп иг­рачи, които не влизаха в пла­новете на тима за атака на
Лига Европа.
 
Старши треньорът Ивко Ганчев на няколко пъти ходи до Португалия, където гледа играчи на Варзим, който се бо­ри за промоция във втора ди­визия. За първата тренировка на тима на 27 юни се чакат трима французи.
 
Селекцията се движи изцяло от спортно-техническия ди­ректор Петър Хубчев. За изпълнението на целта ръко­водството на Берое ще нап­рави всичко възможно да задържи звездата на тима Да­вид Каядо. Както е известно, оферти за него има от турс­кия Анталияспор, Левски и се­риозен интерес е заявил и немският Кайзерслаутерн. 
 


Разпродават Черноморец, Херо с юноши догодина, пише "Меридиан Мач"
 
Черноморец е из­паднал в тотално безпаричие и ръко­водството е взело решение да разпро­даде всички що-годе конвертируеми играчи, довери пред „Меридиан Мач" из­точник от управата.
 
На тезгяха за про­дажба са сложени Шаешу, Асис, Яник Боли, Терзиев, Цон­ков, Венци Христов. За първите трима от клуба очакват поне 1,5 милиона евро. То­ва на практика е це­лият гръбнак на от­бора през миналия сезон. Парите от трансферите обаче няма да отидат за нови играчи и вну­шителна селекция, а за запълване на стари финансови дупки. Така треньорът Димитър Димитров-Херо ще разчита на ограничен ресурс за селекция. Той ще трябва да ра­боти основно с по-слабите играчи от настоящия тим, както и с по-млади кадри от сателита Черноморец-Поморие, който е пред разпадане.
 
По непотвърдена информация дългове­те на клуба са над 10 милиона лева. През това лято със сигур­ност ще има тран­сформация на акционерния капитал, а са­мият клуб ще има друга структура на уп­равление.
 


600 бона делят Левски от сенегалец, смятат от "7 дни спорт"
 
Спряганият за транс­фер в Левски Байе Джиби Фал по всяка вероятност ще се размине с трансфер при "сините". Сенегалският голаджия има договор с настоящия си клуб Локерен за още една година, а от ръководството на белгийския тим вече об­мислят оферта за негово­то продължаване. Освен това правата му се оценя­ват на сума, надхвърляща милион евро. Според нем­ския сайт transfermarkt.de той струва 1,5 млн. евро. Белгийците са готови да преговарят единствено ако клуб извади не по-малко от 600 хил. евро. Шансът от Герена да се бръкнат с такава сума за играч обаче е минима­лен. 
 
С отбелязаните си 5 попадения в 6 срещи Джиби Фал се превърна в любимец на феновете, а от щаба на белгийския клуб твърдо искат да го задържат. Пред местната преса сенегалецът нас­коро заяви, че е готов да остане поне още година в Локерен, но въпреки това тайно се надява да получи нов шанс за изява на сцената в европейските турнири. С настоящия му тим това едва ли ще ста­не, тъй като в последния сезон Локерен завърши едва осми. Сенегалският голаджия е на 27 години и все още не е казал последната си дума за голе­мия футбол, въпреки че не успя да пробие в клуб като Локомотив Москва. Единственият шанс Лев­ски да уреди Джиби Фал е като извади една камара пари за правата му.
 


Ботев (Пловдив) иска Милен Василев, пише още "7 дни спорт"
 
Ботев Пд се прицели в крилото на Миньор Пк Милен Василев, разкриха близки до клуба. Според запознати 22-годишният футболист фигурира в трансферния списък, из­готвен от новия спортно-технически щаб на пло­вдивския клуб в лицето на треньора Ферарио Спасов и спортно-техническия директор Александър Александров-Кривия. Та­лантливият футболист на перничани изнесе много силен сезон и освен, че е в полезрението на Ботев, той представлява интерес и за почти всички водещи отбори у нас. През миналия шампионат Васи­лев игра в 29 мача, като отбеляза 4 попадения. 
 
В близките дни се очаква от Ботев да излязат с кон­кретна оферта за него и ако от Перник не поискат баснословна за родните стандарти трансферна сума, се очаква да бъдат стартирани преговори за неговото привличане. Със сигурност обаче перни­чани няма да се разделят лесно с една от най-голе­мите си звезди. От своя страна пък Ботев стяга изключително качествена селекция още за първия сезон след завръщането си в "А" група, защото мажоритарният собственик на клуба банкерът Цветан Василев иска отборът да се превърне във фактор в родното първенство. Пловдивчани желаят да изградят хомогенен отбор като целта им е на всеки пост да имат по двама равностойни футболисти.
 

Василев се подвизава като ляво крило, а през про­летта на този пост при жълто-черните игра Димо Атанасов. Контрактът на Атанасов изтече след края на сезона, като в него има опция за автоматичното му удължаване за срок от още една година.