1. Novsport
  2. - Левски
  3. Деветката в Левски остава вакантна

Деветката в Левски остава вакантна

Базил де Карвальо отново ще бъде представен с №19

Деветката в Левски остава вакантна

Базил де Карвальо отново ще бъде представен с №19 в Левски, след като номерът бе освободен от Иван Цветков. Опитният български халф бе продаден на Ботев (Пд) и играещият за Гвинеа Бисау Карвальо веднага получи 19-ката.

Именно с №19 Базил бе представен на "Герена" и през януари 2011 г., но малко по-късно играчът бе освободен заради скрита хронична травма.

Базил пристигна в България днес, а после се присъедини към съотборниците си на лагера в Правец. Той и останалите петима нови в "синята" селекция ще бъдат представени от Иво Тонев и Илиан Илиев в Правец в петък.

Това, че Карвальо ще носи №19, означава, че култовият №9 засега остава вакантен. Левски следи 193-сантиметровия холандски таран Коен ван дер Бийзен, който в понеделник разтрогна с полския Краковия.

26-годишният Ван дер Бийзен беше привлечен в тима от Краков срещу 150 хиляди евро от Го Ахед Ийгълс през миналото лято, но не успя да впечатли с изявите си, след като реализира само 4 гола в 24 мача от първенството на Полша. През сезон 2010/2011 обаче беше вкарал 16 попадения в 32 срещи за Го Ахед Ийгълс във втора холандска дивизия.

"Отворен съм за всякакви възможности, но все още нямам конкретна оферта. Желанието ми е да играя в отбор от елита. Свободен агент съм и съм доказал, че мога да вкарвам голове, така че се надявам бързо да си намеря нов клуб", коментира Ван дер Бийзен.