Сензациите в пресата: Спас Делев напуска Берое

Люпко настоява за нов вратар, Васил Божков не се отказва от оздравяване на ЦСКА

Сензациите в пресата: Спас Делев напуска Берое

Сензациите в родната преса на 24 май, вторник, 2016 година:

Тема Спорт: Спас Делев напуска Берое

Спас Делев няма да остане в Берое през новия сезон, раз­бра „Тема Спорт". 26-годишният нападател има договор с клуба до юни 2017 година, но ще напусне отбора още през това лято. Причината за то­ва не е новият треньор Алек­сандър Димитров, а конфликт с феновете на старозагорци. Бившият национал от дълго време не се разбира с част от тарторите на агитката, а решението му да откаже да играе в последните два кръга от първенството още е на­жежило обстановката между двете страни. Именно неже­ланието на Делев да играе е и причината временният на­ставник Пламен Липенски да не го вземе в групата за гос­туването на Лудогорец, ко­ето бе спечелено с 2:0 и гаран­тира бронзовите медали на отбора. Със сигурност юно­шата на Пирин няма да се по­яви и срещу Левски на 28 май (събота) в Стара Загора. Над 85 процента е сигурно, че бързакът вече е изиграл послед­ния си двубой за Берое.

Спас дойде при заралии през миналото лято след пре­стой в Локо Пд. През кампа­нията той изигра 29 срещи за тима, в които реализира 4 по­падения. Освен него в Стара Загора няма да останат още Джоман и Елиаш.

Изпълнителният директор на Берое Илко Русев сподели, че са необходими един милион лева за изграждането на пансион за школата. "Правим всичко възможно да обърнем още по-голямо внимание на академията. Не сме се примирили с това което разполагаме. Голямото ни желание е да направим пан­сион, който ще улесни селек­цията и подбора на футболи­сти. На този етап търсим начин на финансиране. Това ни пречи и да реализираме идея­та си. По отношение на ма­териална база, методика и ка­чествата на треньорите, смятам, че нещата са добре. Няма как да не сме доволни от това, което се прави до сега. Резултатите се виждат - мла­ди момчета влизат в първия тим. Това са и целите, които съм поставил. Не държим тол­кова на резултатите в от­делните групи, а на изгражда­нето на футболисти за пър­вия състав. Оценката ми за академията е положителна. Но както отбелязах, голяма­та липса е, че не разполагаме с пансион. Имаме идеен про­ект, който се надявахме да бъде реализиран до сега, но по-реди обективни икономиче­ски причини не е. Сумата, коя­то ни е необходима, е около милион лева", обясни Русев пред БНР Стара Загора.



Меридиан мач: Люпко настоява за нов вратар, предлагат Ел Харуби

Новият треньор на Левски Люпко Петрович държи на всяка цена да прив­лече нов вратар, на­учи „Меридиан Мач". Той е заявил пред ръководство­то, че Йоргачевич е доста добър страж, но се нуждае от се­риозна конкуренция, каквато не на­мира в лицето на младите Любенов и Шейтанов. Точно за­това сърбинът е настоял пред ръко­водството да бъде взет по-опитен страж, който да кон­курира Йоргачевич. Дали това ще се случи обаче далеч не е ясно, тъй като планът на „сините" е да работят точно с Любенов и най-вече Шейтанов, който за в бъдеще да окупи­рат рамката на вра­тата.

По наша инфор­мация на Левски отново е предложен стражът Ясин Ел Харуби. Преди вре­ме се говореше, че играчът може да премине при „сини­те", но тогава те се отказаха от този ва­риант. Впоследст­вие Ел Харуби пре­мина от Верея в Локо (Пд), където пър­во имаше уникални изяви, но впоследс­твие формата му спадна. През зимата за проби в Левски пък се спрягаше Кристофър Мафумби от Верея, но до такива не се стигна.

Иначе желанието на Люпко Петрович е в да вземе още един защитник при очакваната раздяла с Максимилиан Карнер. Освен това, ако си тръгнат близнаци Цоневи и Мигел Бедоя, на „Герена" може се­риозно да се замис­лят и за поне едно попълнение в халфовата линия.



24 часа: Васил Божков не се отказва от оздравяване

Васил Божков със сигурност не се е отказал от оздравяването на старото акционерно дружество на ЦСКА, научи „24 часа". До края на тази I седмица по принцип може да | се очаква да излезе крайното решение за дълговете на отбора, като те да бъдат вписа­ни в Търговския регистър.

Божков имал вече готов по­гасителен план за дълговете, който е приет от НАП, както и оздравителна програма за останалите суми, които тряб­ва да получат над 200 човека и фирми.

При оздравяване можело да падне и забраната от фИфА за картотекиране, смятат не­гови юристи. Отделно ще се плати и глобата на УЕфА от 200 000 евро за неспазване на финансовия феърплей от Александър Томов.

Очаква се всички дългове на дружеството да са около 30 милиона лева.

След оповестяването им за­почва да тече едномесечен срок за представяне на оз­дравителен план.

Тема Спорт: Финалът за Суперкупата на 10 август

Финалът за Cyперкупата на Бъл­гария почти сигур­но ще бъде на 10 август (сряда). Той ще противопоста­ви победителя от сблъсъка Монтана -ЦСКА срещу шам­пиона в А група Лудогорец. Предстои да се уточни на кой стадион ще се проведе двубоят. Ос­новният вариант е "Ла­зур" в Бургас, където бе и миналата година, но опция е и националният "Васил Левски".

През миналия сезон в спор за трофея се изправи­ха Лудогорец и Черно мо­ре. Тогава срещата бе на 12 август 2015 г. Варненци победиха с 1:0, с което спе­челиха и Суперкупата, след като преди това бяха обърнали Левски във фина­ла за купата.

Сега разградчани ще участват за пети пореден път във финала за трофея. Те са го печелили в два слу­чая - през 2012 г. с 3:1 над Локс Пд и 2014 г. отново с 3:1 над Ботев Пд. През 2013 г. пък загубиха от Берое след изпълнение от дузпи, а миналата година отстъпи­ха на Черно море.

Рекордьор по суперкупи е ЦСКА с 4. Армейците пе­челят първото издание през 1989 г., както и тези през 2006, 2008 и 2011 г. С най-много финали пък е Литекс - 6, от които само един спечелен (2010 г.)

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки