Перес: Зидан е ключовият елемент

"Той промени историята на Реал Мадрид", сподели президентът

Перес: Зидан е ключовият елемент

 Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес похвали мениджъра на Белия балет Зинедин Зидан, за това че е променил историята на клуба в ролята и на играч, и на треньор.

 
След като бе назначен за заместник на Рафаел Бенитес през януари, френската легенда на Реал изведе отбора до второто място в първенството на Испания и завоюва единадесетата Шампионска лига в историята на клуба. 
 
„Зидан е ключовият елемент“, сподели Флорентино Перес.
 
„Той промени историята на Реал Мадрид. От 2001 г. насам той е успял да създаде собствено разбиране за футбола и това ни помогна да спечелим тези европейски трофеи.“
 
Зидан спечели купата от най-силния клубен турнир през 2002 г., когато отбеляза легендарния си гол от воле във вратата на Байер (Леверкузен). Зизу бе помощник на Карло Анчелоти, когато италианецът триумфира в надпреварата през 2014 г., а сега самият той е треньор на европейския шампион. 
 
„Зидан символизира ценностите на Реал Мадрид, като респект, скромност и талант“, заяви Перес.
 
„Когато говорих с него през януари, той ми каза, че е готов да работи и че познава Реал много добре. Каза ми: „Не се тревожете, ще спечелим все нещо. Сигурен съм.“
 
„В клуба има хармония. Това е заслуга на Зидан, защото той знае как да обедини отбора.“
 
„Не е нормално да спечелим 11 европейски купи, но това е състезание, в което Реал се чувства комфортно“, сподели президентът на Кралския клуб.
 
„Носим го в нашето ДНК. Удовлетвореността не е сред добродетелите на Реал Мадрид и затова сега мислим за 12-ата.“
 
„Имаме страхотни верни фенове“, изтъкна Перес. „Играчите чувстват тяхната подкрепа и са много мотивирани.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки