Нови проблеми за Вихрен и Беласица

На сесия на общински съвет-Сандански следващата седмица ще се решава съдбата на футболния клуб Вихрен. Това заяви председателят на УС на Вихрен Юлиян Ефендийски. Съществува варинат отборът отново да започне от най-ниското ниво, а именно от четвърта футболна дивизия

Нови проблеми за Вихрен и Беласица

На сесия на общински съвет-Сандански следващата седмица ще се решава съдбата на футболния клуб Вихрен. Това заяви председателят на УС на Вихрен Юлиян Ефендийски. Съществува варинат отборът отново да започне от най-ниското ниво, а именно от четвърта футболна дивизия.

Вихрен игра в „А” Окръжна група до зимата, когато се обедини с Малеш и изкара един полусезон в професионалната „Б” група. Отборът обаче не успя да се спаси и изпадна в третия ни футболен ешелон.

Сега остава да се реши къде ще играе Вихрен през новия шампионат .Вариантите са в Югозападната „В” група или отново на тръгне на чисто в IV-та благоевградска дивизия позната като Пиринската бундеслига.

„Запознали сме общинското ръководство със задълженията, които има Вихрен. Те обаче ще излязат, когато отборът се завърне отново в професионалния футбол. Сега трябва да се реши дали изобщо ще се гони завръщане в професионалния футбол или ще се започне на чисто от „А” Окръжна група. Ако местните парламентаристи ни подкрепят ще играем във „В” група. Това ще се реши на 11 юли на сесия на ОбС-Сандански която е изцяло за спорта и в частност футбола в града”, коментира председателят на Управителния съвет на Вихрен Юлиян Ефендийски пред Novsport.com.

В момента Вихрен разполага с готов отбор, който да започне във „В” група. Проблемът е обаче в неясното бъдеще на клуба. В момента и базата в Сандански е неизползваема, тъй като е запечатана от общината, а футболистите са пуснати в почивка.

Почти същата е съдбата и на съседите на Беласица (Петрич). Вчера отборът от най южния град не успя да започне подготовка. Футболистите, които трябваше да започнат тренировки завариха заключена съблекалня на стадион „Цар Самуил”. Там също се чака отговор от институциите от които зависи достъпа на „комитите” до техния дом.

Треньорът на Беласица Иван Златински призна, че днес има насрочена среша на ръководството на тима с хора от общината. Очаква се да има развитие около бъдещето на Беласица до края на деня.

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки