Сензациите в пресата: Сините започнаха преговори с Аниете

Берое си връща Мапуку; Локо Пловдив прави дубъл за Втора лига; Черно море чака отговор от Златков;

Сензациите в пресата: Сините започнаха преговори с Аниете

Сензациите в родната спортна преса на 24 юни, петък, 2016 година:

Тема Спорт: "Сините започнаха преговори с Аниете"

Левски започна преговори за завръщането на Антонио Аниете, съобщи gong.bg. В момента испанецът е свободен агент, след като прекрати договорните си взаимоотношения с Нетфчи Баку. Той бе пред раздяла с азербайджанския тим още в края на май. Тогава за връщането в Левски на Аниете настояваше полузащитникът Мигел Бедоя. Той бе казал на тогавашния спортен директор Георги Иванов, че ще удължи контракта си със сините, ако отново заиграе редом до Антонио. Гонзо обаче категорично отказа да върне нападателя на 'Герена".
Сега обаче Левски е с изцяло нов щаб - Станислав Ангелов е спортен директор, Андрей Желязков е генерален мениджър, а Люпко Петрович -
треньор. Те са преценили, че в краткото време за селекция преди старта на тима в Лига Европа е добре да върнат в Левски познато лице. 30-годишният Аниете няма да се нуждае от дълъг период на адаптация, тъй като познава част от футболистите.
Антонио пристигна на "Герена" през сезон 2014/15. В началото той и Мигел Бедоя изпитваха трудности с аклиматизирането си, но след това се превърнаха във водещи играчи. Аниете в началото играеше като плеймейкър, но след това бе преместен на върха на атаката. Това му се отрази добре и той стана Голмайстор на А група с 14 реализирани попадения.
Очаква се развитие по трансфера да има до няколко дни. Ако успеят да го финализират, плюс за сините ще е, че Аниете може да бъде ползван на две позиции.


Тема Спорт: "Берое си връща Мапуку"

Ръководството на Берое ще направи опит да си върне централния нападател Жуниор Мапуку. От вчера 26-годишният футболист е свободен агент. За последно той игра в египетския Вади Дегла. Там той избяга след скандал с предишния треньор на старозагорци Петър Хубчев.

Жуниор Мапуку пристигна в Берое по средата на сезон 2013/14 и бързо се превърна в любимец на феновете. До края на кампанията той изигра 12 мача в А група, в които отбеляза 8 гола. През 2014/15 таранът участва в 26 шампионатни двубоя, в които бе точен седем пъти. Конгоанецът започна в Берое и миналия сезон. След евромачовете с Бръондби той пожела да бъде трансфериран в датския клуб. Това обаче не се случи и той се скара с треньорския щаб. В пет мача в А група вкара един гол, преди да си събере багажа от Стара Загора и да избяга. От Берое обаче сезираха ФИФА u спечелиха делото срещу играча и новия му клуб.
 
В Берое добре познават качествата на централния нападател. Заралии имат нужда от подсилване на този пост, след като през лятото бяха напуснати от четирима офанзивни играчи. От клуба си тръгнаха Исмаил Иса, Георги Андонов (Черно море) и Станислав Костов, а Спас Делев скъса едностранно договора си с клуба и подписа с полския елитен Погон.
Дори и да вземе сега Мапуку, треньорът Александър Димитров няма да може да ползва играча в първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу босненския Радник.
Ситуацията с Мапуку е следена и от Левски. На този етап обаче вероятността нападателят да заиграе при сините е по-малка, отколкото да облече зелената фланелка. 

Тема Спорт: "Локо Пловдив прави дубъл за Втора лига"

Локомотив Пловдив може да има дублиращ отбор, който да участва във Втора лига от нобия сезон. Собственикът на черно-белите Христо Крушарски вече е обсъдил тази възможност с Илиан Илиев и хората от ръководството. Както е известно, БФС все още не е обявил окончателния състав на Втория ешелон, като засега се знае само, че той ще е от 16 отбора, но те може да станат и 18. Смърфовете обмислят възможността да се възползват от опцията, която централата им дава да имат Б тим, който да участва в бившата вече Б група. C такива ще са Лудогорец и ЦСКА. Както е известно, миналият сезон бе пилотен и освен разградчани участва и Литекс. Очаква се дубълът на Локомотив Пловдив да бъде воден от Петър Пашев и в него да играят главно юноши на клуба. Крушарски е бил категоричен, че това няма да натовари кой знае колко бюджета на черно-белите и ще е само от полза за тяхното бъдещо развитие.
Вчера пък младият вратар Марио Райчев направи първа тренировка с Локо. Той е продукт на школата на смърфовете. Райчев пропусна първите тренировки на тима, но вече е на разположение на Илиан Илиев. За последно вратарят пази за юношеския отбор до 19 години. Впоследствие той подписа и професионален договор с клуба.

Тема Спорт: "Черно море чака отговор от Златков"

Черно море чака положителен отговор от централния защитник Даниел Златков, разбра "Тема Спорт". Новият старши треньор на моряците Георги Иванов-Гонзо вече е отправил предложение към бранителя. Златков е свободен агент, след като договорът му с Ботев Пловдив изтече. Той бе желан на няколко пъти от Гонзо и в Левски. Даниел Златков е обявил, че ще изчака първо да види дали ще може да си уреди трансфер в чужбина, като имал две оферти, които обмислял. Георги Иванов планира Златков да е партньор на Пламен Николов в центъра на ариергарда. Двамата играха заедно в Ботев Пловдив.
В същото време стана ясно, че в началото на следващата седмица на "Тича" се очаква да дойде и крило от чужбина. Гонзо вече обяви, че към тима трябва да се присъединят двама - българин и иностранец, и селекцията може да се счита за приключена. Новите дотук са деветима - вратарят Емил Михайлов, защитниците Георги Радев и Пауло Енрике, халфовете Александър Цветков, Иван Коконов и Николай Минков, както и нападателят Георги Андонов. Чехите Ондрей Сукуп (десен бек) и Ян Малик (халф) няма да карат пробен период, а направо ще подпишат договори. "Вземаме много хора, но и много бяха освободени", каза наставникът на моряците. 
 
Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки