Ботев (Враца) бърза със селекцията

"Надявам се да изградим отбор, който да играе прилично, да постига победи и да останем в А група и тази година", каза Тони Здравков

Ботев (Враца) бърза със селекцията
Отборът на Ботев (Враца) се нуждае от още 7-8 нови полеви футболиста, каза старши треньорът на тима Антони Здравков. Той призна, че тимът му се бави със селекцията си, като на практика „трябва да изграждаме нов отбор, тъй като в момента разполагам с 15 полеви футболиста и двама вратари”.
 
Пред Канал 3 наставникът на врачани, които завършиха миналия сезон на 12-о място, каза: „Нямах такива планове да ни напуснат толкова много футболисти. Аз предупредих, че много от футболистите ще бъдат харесани от други клубове. Трябва да изграждаме нов отбор, тъй като в момента разполагам с 15 полеви футболиста и двама вратари. От тези 15, трима са били в юношеска възраст миналата година. Останалите са хора, които по-малко вземаха участие в мачовете на Ботев Враца. Надявам се да изградим отбор, който да играе прилично, да постига победи и да останем в А група и тази година.”
 
От северния град си тръгнаха: Иван Коконов (върнал се в Славия), Мартин Ковачев (Монтана), Антон Петров, Михаил Петров, Ивайло Раденцов (Спартак Пл), Дейвид Пенчев (Славия), Петър Альошев (Славия), Ивайло Данчев.  
 
Междувременно нападателят Бранимир Костадинов няма да играе през следващия сезон в Сейнт Джонстън. Там той изкара 10-дневни проби, но трансферът пропадна. Основен проблем пред сключването на договор се оказа издаването на работна виза за Острова.
 
Двама бразилски футболисти пристигнаха при Ботев в Банско. Аугусто е централен защитник на 21 години и идва от школата на "Сао Пауло". Вторият бразилец се казва Касио ("Сантос"), играе еднакво добре като вътрешен халф и нападател. И двамата ще изкарат проби. Камерунската звезда Самуел Ето'о препоръча свой сънародник на врачани. Това е 22-годишният Чарли Еяна. Той има за мениджър същия агент като звездата - италианеца Пепино Тири. Последният ще бъде спонсор на клуба от този сезон.
 
Здравков каза: „Това, което до момента се знае от цяла България, е, че в ръководството има желание да бъдат привлечени млади момчета от чужбина. В никакъв случай няма да вземем футболисти на кило, просто за да взимаме. Обявил съм пред ръководството, че ще привлечем футболисти, които могат да играят във Враца, а не че трябва да играят във Враца.”
 
Досега Ботев изигра три контроли: 3:1 срещу Светкавица, 1:2 срещу Калиакра и 2:0 срещу Балзан (Малта).
 
„Всичко минава гладко, няма контузени футболисти”, продължи наставникът.
 
„Тези три контроли исках да видя юношите на клуба на какво ниво са, плюс няколко човека от първия отбор, които трябваше да се изявят.”
 
„На турнира в Банско изобщо не ме интересува на кое място ще се класираме. Важното е, че футболистите влизат здраво в мачовете и се представят прилично.”
 
„Асен Георгиев тренира с нас, до момента показва качества и игра, най-вече, като демонстрира добро ниво и предполагам, че ще му бъде предложен договор.”
 
„Най-големи притеснения имаме в защита. Не сме намерили още нужните хора.”
 
Той е притеснен, че разполага само с двама централни защитници. „Имаме като опция Асен Георгиев, но това е твърде малко за отбор от „А” група”, смята Здравков и добави, че се нуждае и от крила.
 
„Имаме много-много работа за съжаление. Времето е кратко. За съжаление, така се стекоха обстоятелствата, защото не се знаеше дали ще започне отборът, няма ли да започне.”
 
„Последните 3 месеца отборът не беше вземал заплата. Когато се събрахме, ръководството увери, че до 1 седмица ще направи всичко възможно. Кметът помогна, и други хора помогнаха.”
 
Бившият треньор на Левски и Калиакра съобщи, че играчите му са получили заплатите си за месеците април и май, а скоро се очакват и за юни. „Така че от тази гледна точка всичко е нормално.”
 
На въпрос как ще коментира жребият за „А” група, теглен преди два дни, Здравков шеговито отговори: „Ако беше за Шампионската лига или за Лига Европа, да кажа дали съм доволен. Няма значение какъв е жребият. Така или иначе трябва да играем тези мачове. Както се видя миналия сезон, всеки отбор може да създаде проблем на друг.”
 
„Искам отборът да бъде с по-добро класиране от това, което беше миналата година. Всичко зависи от това, какви футболисти ще бъдат привлечени. Въпросът е те да бъдат най-малко с качествата на сегашните.”
 
„Закъсняваме с привличането на новите футболисти, настоящите се готвят и ще бъдат в добро функционално състояние”, увери Тони Здравков.
 
Ботев има уредени още три контроли: на 12 юли срещу Светкавица, на 18 юли срещу Миньор и на 4 август срещу Чавдар (Етрополе). Врачани ще бъдат в Банско до събота, когато се прибират у дома.
 

„Надявам се до края на тази седмица, когато отборът ще бъде във Враца (другата), отборът да бъде селектиран и окомплектован”, завърши Здравков.  

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки