Левски ще задълбочава кризата в Славия

Най-старото столично дерби е тази вечер на националния стадион

Левски ще задълбочава кризата в Славия

Левски излиза днес срещу Славия в най-старото столично дерби, за да покаже, че лошите дни са зад гърба му.

След победата с 1:0 над Лудогорец „сините” взеха глътка въздух и направиха така, че слабият старт на първенството да бъде забравен. Спомените за него обаче веднага ще излязат наяве, ако днес те допуснат издънка на националния стадион.

Още повече че противникът им тръгна с три поредни загуби и се намира на последно място в класирането - белите са единственият тим, който все още не е спечелил точка в Първа лига.

В по-лошо състояние Славия е бил преди 58 години, когато губи първите си 4 шампионатни срещи. А в четвъртия кръг пада... от Левски. Предстои да видим дали ще стигнем до дежа вю.

Треньорът на Левски Люпко Петрович отново има проблеми по окомплектоването на състава - Роман Прохазка е наказан, а Мики Орачев, Мехди Бурабия и Джереми де Ноойер не са оптимално състояние. Затова той до последно ще се колебае на каква халфова линия да заложи.

На вратата ще е Боян Йоргачевич, а пред него познатото каре - Сашо Александров, Димитър Пиргов, Александър Александров и Веселин Минев. Това означава, че шведът Симон Сандберг пак ще е на пейката. В полузащитата сигурен титуляр е Георги Костадинов. До него с най-големи шансове е да започне Мехди Бурабия, който се появи на терена в заключителните минути срещу Лудогорец.

Очаква се той да бъде предпочетен пред холандеца Де Ноойер. В ролята на офанзивен халф отново ще е Божидар Краев. Петрович възнамерява да използва Антонио Аниете на лявото крило, както бе в предишния кръг с разградчани. По другия фланг ще е Нар, а на върха на атаката Бабатунде Аденижи. В отделни периоди нигериецът ще си сменя мястото с Аниете.

Треньорът на Славия Александър Тарханов отново ще се опита да вгорчи настроението на Петрович - успя да го направи при дебюта на сърбина начело на сините в края на миналата кампания, когато белите победиха с 1:0, а с това заслужиха и класиране за Лига Европа. Сега успехът за руснака е също много важен. Защото при четвърта поредна загуба в първенството столът му ще започне да се клати. Добрата новина за него е, че в игра се завръща Омар Абуд, който изтърпя наказание от една среща. Той ще започне като титуляр в лявата зона на отбраната. Заради санкции от Дисциплинарната комисия обаче ще липсват вратарят Марио Кирев и бранителят Димитър Буров. Двамата бяха изгонени при визитата на Ботев Пловдив (2:3).

Най-големите проблеми за Славия от началото на сезона са в отбраната, която постоянно е сменяна. Размествания ще има и сега. Много вероятно е до Александър Бранеков да започне Никита Сергеев. Тренировки с белите поднови Стефан Велков, но в близките две седмици той няма да е готов за игра. Александър Тарханов се колебае дали да върне в стартовия състав Борислав Балджийски - именно той вкара победния гол за Славия при 1:0 в предишния мач. Очаква се в атака руснакът да заложи на сънародника си Сердер Сердеров и на Ивайло Димитров, пише „Тема спорт”.

Тази вечер дербито ще бъде по-странно от последните години. Най-малкото, защото то ще се играе на националния стадион. Въпреки ранната фаза на шампионата залогът и за двата отбора е голям. Успех в мача гарантира спокойствие. То по принцип липсва на „Герена", но никога в "Овча купел". Точно преди този мач обаче е обратното. При успех Левски ще си повярва. А при ново поражение Славия ще трябва да се замисли откъде идват проблемите.

Най-старото столично дерби стартира в 21:15 часа, пряко в ефира на Диема спорт 2, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар. 

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки