Новият треньор на ЦСКА: Подготвен съм за очакванията и напрежението в отбор с 31 титли (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Не очаквайте чудеса от днес за утре, но бъдете сигурни, че ще видите прогрес в отбора"

Новият треньор на ЦСКА: Подготвен съм за очакванията и напрежението в отбор с 31 титли (ВИДЕО+СНИМКИ)
„За мен днес е много щастлив ден.”

Това бяха първите думи на Едуард Йорданеску, който бе представен официално от Христо Стоичков като старши треньор на ЦСКА-София, съобщи репортер на Novsport.com.

„За мен е голяма чест да съм в България след по-малко от два месеца и да имам възможността да представя хора от ръководството на ЦСКА и най-вече новия наставник на тима. Той е една личност, на която сме се спрели всички заедно. Разговарях с мои бивши колеги и хора, близки до него и до баща му. Решихме да заложим на чужденец с опит. Той знае как да организира отбора и да има дисциплина, а когато тя е налице, всичко става по-лесно. Знаем, че всяко начало е трудно, никой не се съмнява в твоите възможности и да се надяваме, че след края на сезона ще бъдеш все така весел, както си и днес", каза Камата, а после думата взе самият наставник:



„Радостен съм, че се присъединявам се към страхотното семейство на ЦСКА. За мен е чест да застана до такива легенди на българския футбол, с невероятни характери. Наясно съм, че идвам в клуб с фантастична история и фенове, затова трябва да свършим и фантастична работа”, посочи румънският специалист. 


„За мен е голяма отговорност да бъда начело на ЦСКА, защото отборът има 31 титли и много отличия, както и европейски успехи. Благодаря за доверието на ръководството и съм сигурен, че заедно можем да постигнем много. Гарантирам, че ще вложа всички мои знания, за да стигнем до успехи. Аз съм израснал в подобен на ЦСКА клуб в Румъния - Стяуа Букурещ. Като малък за първи път стъпих на стадиона и знам, че двете агитки са приятелски, но също така и колко значим е ЦСКА за България. Подготвен съм за очакванията и напрежението. Наблюдавах няколко мача на отбора, защото за мен бе важно да видя потенциала на футболистите, а и на целия тим. Знам, че това е нов и изключително млад отбор. Нашата работа е да развием потенциала на тези момчета, защото аз наистина виждам много такъв в тях. Наясно съм, че това няма да е лесна работа. Не съм участвал в селекцията и в подготовката, но това е история, а аз вече съм тук и работата ми стартира сега.”



„Искам да обещая на феновете, че във всеки мач ще излизаме за победа. Философията на куба е ясна, ние трябва да бъдем атакуващият отбор, защото това повелява историята. Феновете трябва да знаят, че ще се раздаваме за победа. Щастието на публиката е и моето щастие. За мен е чест, че получих подарък от привържениците за добре дошъл”, каза той и показа фланелка, получена от ултрасите. 

„Не очаквайте от мен да направя чудеса от днес за утре. Процесът е дълъг, аз съм млад, но повярвайте ми, познавам много добре своята работа. Трябва ни време.”



Знае ли с какво се захваща?

„Бъдете сигурни, че знам каква крачка съм направил. Ще има трудни моменти. Срещнах се с феновете вчера, защото тяхната подкрепа е много важна, за да извървим заедно този път.”



За бившия треньор Христо Янев:

„Искам да благодаря на моя предшественик, който е изградил много млад отбор. За да стигнем до следващото ниво, трябва да развием потенциала. Гледал съм мачове на Левски и Лудогорец, така че познавам първенството. Хубавото е, че има отбор, който ще играе в групите на Шампионската лига. Готови сме да се борим, но трябва да работим много здраво, за да бъдем по-силни. Моята цел е да бъдем силен отбор, който да се бори за първата позиция. Ако искаш да бъдеш шампион обаче, трябва да вдигнем нивото.”



За ЦСКА:

 „ЦСКА е история и принадлежност, която трябва да защитим с начина, по който играем. Трябва да развием своя стил и да действаме координирано, за да контролираме мача във всеки един момент. Бъдете сигурни, че ще видите прогрес в отбора. За мен важното е да го постигнем максимално бързо, защото се нуждаем от точки. Винаги съм държал да играем нападателен футбол, въпреки всички рискове. Не са важни схемите, а футболистите да разберат основното. Те трябва да се трудят индивидуално, но да играят като колектив. Затова първо искам да се уверя, че те ще разберат на теория всичко, което искам от тях.”



За критиките:

„Харесвам градивната критика и винаги съм готов да отговарям на всякакви въпроси. Надявам се да няма критика без причина и съм наясно, че отговорността е изцяло моя.”

За ръководството:

„Винаги ще се съветвам с ръководството, защото хората около мен имат толкова много опит.”



За себе си:

„Спрях да играя футбол на 27 г. заради тежка травма, но целият ми съзнателен живот е преминал единствено под знака на футбола. Затова исках да остана близо до спорта, минах през няколко курса и учих доста, за да повиша знанията си. В тази посока насочих усилията си и на 32 г. вече бях помощник в Стяуа. Имам опит в Лига Европа, както в групите, така и във фазата на елиминациите. Срещали сме отбори като Ливърпул, Наполи, Шалке, Интер и всичко това ми помогна да натрупам опит. После станах треньор в трета дивизия, макар много хора да ми казваха, че съм луд. Това обаче също бе страхотен опит, защото после отидох във втора дивизия, със същия щаб, а накрая направих последната стъпка и поех Пандури от елита. Отборът бе на 14-то място от общо 18 отбора, при 6 изпадащи, но после се класирахме за Лига Европа. Не само, че спасихме клуба, но го заведохме за първи път до финала за Купата, където загубихме от Стяуа. Впоследствие имахме финансови трудности и играхме на различни стадиони като нито аз, нито щаба, нито футболистите ми получавахме заплати за период от 6 месеца. Исках да запазим отбора, но това не се случи и в крайна сметка се разделихме. После имах оферти в Румъния, но реших да приема офертата на ЦСКА.”
Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки