Сензациите в пресата: Сираков ще е президент на Левски, Гонзо спъва селекцията на ЦСКА

Джордан се разбра с ЦСКА, Бадема пред поредното завръщане, Йорданеску с опит да вземе бивш свой играч, Ганчев дава €10 хил. за гол срещу Левски и още…

Сензациите в пресата: Сираков ще е президент на Левски, Гонзо спъва селекцията на ЦСКА

Сензациите в пресата днес, събота, 27 август 2016 година: 

„24 часа”: Окончателно: Наско Сираков ще е новият президент на Левски
Легендарният голмайстор на „Левски" Наско Сираков твърдо се завръща за 3-и път като ръководител в родния си клуб, разбра „24 часа". На 30 август ще се проведе общо събрание на „сините" акционери. Вече бе анонсирано, че в неговия дневен ред са включени „промени в състава на надзорния съвет на дружеството". Очаква се „Левски" да има нов собственик в лицето на бизнесмена Спас Русев, който ще наследи досегашните босове Иво Тонев, Александър Александров и Николай Иванов. За промяната на най-високия управленски етаж в „синия" клуб вече няколко пъти говори бившият член на ръководството Георги Марков. Според информация на „24 часа" първата работа на новия собственик ще бъде да върне на „Георги Аспарухов” Сираков. Той ще влезе този път в ролята на президент на „Левски". Героят от световното в САЩ преди 22 г. ще има цялата власт на „Герена". Очаква се Сираков да направи промени в клуба. Все още не е ясно какво ще се случи със сегашния председател на управителния съвет Николай Илиев, спортния директор Станислав Ангелов и мениджъра Андрей Желязков. Със сигурност в управата на клуба ще остане Гошо Гинчев. Сираков бе изпълнителен директор на „Левски" от 1999 до пролетта на 2003 г. След пауза от 1 г. отново се върна на този пост. През 2013 г. изкара няколко месеца като спортен директор. Тръгна си след скандала със събличането на треньора Ивайло Петев от фенове при представянето му на „Герена". В същото време стана ясно, че кондиционният специалист Ясен Екимов, който от доста време работи на „Герена", вече ще работи и в националния отбор. Той ще съвместява двете длъжности.

"Тема Спорт": Вилмар Джордан се разбра с ЦСКА

ЦСКА почти сигурно ще привлече нападателя Вилмар Джордан Хил, разбра "Тема Спорт". 25-годишният таран от три дни е в София и вчера окончателно се е договорил да подпише с клуба. Неговият трансфер още не е обявен официално, но се очаква това да се случи до края на седмицата или най-късно в понеделник. Възможността привличането му да пропадне е минимална. Новият спортен директор Пламен Марков призна, че Джордан е предложен на треньора Едуард Йорданеску. В случай че подпише, колумбиецът ще направи дебюта си при гостуването на Дунав на 11 септември (неделя). Той трябва да подобри значително кондиционната си форма, тъй като не е водил пълноценна подготовка през лятото, а няма официален мач от януари тази година. Вилмар е бил близо до подпис с втородивизионния турски Шанлъурфаспор и дори е тренирал с отбора. ЦСКА обаче се е намесил и е убедил нападателя да се завърне в България. Освен него на "Армията" има още един колумбиец - крилото Густаво Кулма. На родна земя Джордан си изгради име на голова машина, като реализира 29 пъти в 54 мача за Литекс в А група. Колумбиецът игра за ловчанлии от лятото на 2013 г. до края на 2014 г. След това бе продаден за сериозна сума на китайския Тянджин Теда. Там обаче не успява да се адаптира и след само един гол в 11 мача напуска. Следващата му дестинация отново е била в Азия - във ФК Емирейтс от арабските емирства. Джордан не впечатлява и там - 13 мача и 3 гола, след което не е играл от януари. Така от колумбиеца не бива да се очаква кой знае какво още от началото на неговия престой на "Армията". Ще му трябва време, за да навлезе във форма. Той обаче има потенциала да се превърне в основен реализатор на тима. На "Армията" ще се опитат да вземат и още един нападател. Те имат конкретно набелязано име, по чието привличане работят, но ще трябва да платят трансферна сума. Развитие се очаква през новата седмица. 


"Тема Спорт": Йорданеску с опит да вземе бивш свой играч

Новият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску се е включил активно в селекцията на армейците. Той иска да привлече един от най-добрите футболисти, играли под негово ръководство в Пандури. Става въпрос за 28-годишния халф Дан Нистор. Той е бил неизменен титуляр под ръководството на Йорданеску, като през последния сезон има 35 мача и 1 гол в елита. Нистор обаче се намира в деликатна ситуация. На 10 август румънската федерация обявява, че той е свободен агент. Халфът се разбира да подпише с Динамо Букурещ, където треньор е бившият наставник на ЦСКА Йоан Андоне. От Пандури обаче обжалват решението на федерацията и трансферът на Нистор в гранда от Букурещ е стопиран. Сега се очаква решение на футболния съюз, който да постанови окончателно дали играчът е свободен агент. В тази ситуация Еди Йорданеску се надява да убеди Нистор да предпочете ЦСКА и така да го измъкне под носа на Динамо. Халфът има над 180 мача в румънския елит, както и кратък престой във френската Лига 1 - в Евиан. Армейците искаха да привлекат и румънския национал Кристиян Съпунару. В четвъртък обаче той се класира за групите на Лига Европа със своя Астра Гюргево и подобен трансфер вече изглежда почти невъзможен.

"Тема Спорт": Бадема все по-близо до поредно завръщане

Емил Гъргоров е близо до подпис с ЦСКА, разбра "Тема Спорт". Бадема изчаква до края на месеца за оферта от чужбина, но на този етап няма такава, а и почти сигурно няма и да получи. Така приоритетната опция на 35-годишния офанзивен халф е да се завърне за пореден път в ЦСКА. Това би трябвало да бъде потвърдено в началото на следващата седмица. За последно Гъргоров бе на "Армията" през сезон 2013/14 г., като си тръгна с голям скандал заради неспазени обещания на Александър Томов. Преди това бе в отбора през пролетта на 2011 г., през пролетта на 2008 г. и в периода 2002-2006 г. Има 59 гола за ЦСКА 8 А група, както и 3 титли и 2 купи с червените. За последно пък бе в Локо Пд. Червените са се насочили към Бадема заради богатия опит и конструкторските му качества. Тимът в момента не разполага с типичен плеймейкър като него и една от основните фигури в клуба е настояла Гъргоров да бъде привлечен въпреки напредналата му футболна възраст.

„7 дни спорт“: Ганчев дава €10 хил. за гол срещу Левски
Матиас Курьор вече е футболист на ЦСКА-София, научи "7 дни спорт". Нападателят премина медицински прегледи в института "Пирогов" вчера по обяд, а след това отиде на среща с ръководството и новия треньор Едуард Йорданеску. Трансферът все още не е обявен официално от "Българска армия", но става въпрос за дребни детайли. "Червените" пребориха конкуренцията на Черно море и два клуба от чужбина, които искаха нападателя. Той стана свободен агент, след като прекрати договора си с Динамо (Тбилиси) по взаимно съгласие. За да успее да го прикотка на "Българска армия", Гриша Ганчев му е обещал сериозна премия. В договора на Курьор с ЦСКА-София има специална клауза, че ако вкара гол на Левски, ще получи премия от 10 хил. евро.

"Тема Спорт": Гонзо спъва селекцията на червените
Треньорът на Черно море Георги Иванов тормозеше ЦСКА като футболист, а сега спъва и селекцията на армейците. Те са харесали нападателя на моряците Бакари. Гонзо обаче в никакъв случай не иска да се разделя с него и на този етап блокира опитите на армейците да го вземат, разбра "Тема Спорт". 31-кратните шампиони са готови да платят за нападателя, но Черно море няма да го пусне без разрешение от старши треньора. Така на този етап сделка за Бакари изглежда малко възможна. Нападателят е на 28 г., като играе за Черно море от лятото на 2013 г. (61 мача и 17 гола в А група). В първия си сезон тръгна силно, като вкара 11 гола, но после скъса кръстни връзки на два пъти и през следващите два сезона записа общо 23 мача с 4 гола. От началото на настоящия шампионат обаче е здрав и вече има две попадения в първите три кръга. ЦСКА иска и още един футболист, минал през Черно море - крилото Матиас Курьор. Екзекуторът на Левски във финала за националната купа през 2015 г. вече е имал контакт с армейците. Но е желан също от сините и от Черно море и все още не е направил своя избор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки