Нападател на Царско село се закани на Левски

"Ние нямаме причина да се плашим от каквото и да било, може само да спечелим от тази среща", каза Радой Божилов

Нападател на Царско село се закани на Левски

Бившият нападател на ЦСКА и настоящ играч на Царско село Радой Божилов говори пред вестник "Тема Спорт" преди предстоящата среща с Левски в турнира за Купата на България. Той сподели, че разликата в класите е голяма, но хъсът и амбицията за доказване могат да наклонят везните в полза на неговия отбор.

 

Радой, изправяте се срещу Левски в 1/16-финалите за Купата на България. Това ли бе желаният от вас жребий?

 

 

- Честно да ви кажа, не приехме добре, че се паднахме срещу Левски. Надявахме се жребият да бъде по-благосклонен към нас, но знае ли човек, може да е за добро. Надявам се да покажем, че не сме лош отбор. Наясно сме, че ще бъде много трудно, защото разполагат с футболисти от висока класа. Ще направим всичко възможно, за да им се противопоставим успешно. Ние нямаме причина да се плашим от каквото и да било, може само да спечелим от тази среща. Напрежение при нас в никакъв случай няма. Ако трябва да отлича нещо от играта им, то е скоростта. Разиграват бързо топката, а имат футболисти, които трудно могат да бъдат надбягани. Това може да ни създаде проблеми, тъй като във Втора лига футболът е по-бавен. В редиците им има много играчи с опит, а и чужденците им не са лоши.

 

В клуба сте все хора, свързани с ЦСКА - Стойне Манолов, Тодор Янчев, ти, както и още няколко футболисти...

 

- Да, повече цесекари сме и това ни мотивира допълнително да се докажем. Със сигурност ще излезем и ще бъдем агресивни. Вярвам, че ще имаме своите шансове, трябва да се възползваме максимално добре. Не бива да се притесняваме от нищо. Нужно е да демонстрираме качествата си.

 

С юношеските формации на ЦСКА си се изправял доста пъти срещу Левски. Каква е равносметката от тях?

 

- За съжаление в повечето случаи съм губил. Но да се надяваме, че в професионалния футбол нещата ще се обърнат. В юношите съм ги наказвал, дано и сега ми провърви и го повторя в турнира за купата. Все пак един гол ще има много по-голяма стойност сега, отколкото преди, докато бяхме малки.

 

На "Армията" през миналия сезон работи с Христо Янев, а сега в Царско село тренираш под ръководството на друг червен кадър - Тодор Янчев. И двамата са млади треньори, но каква е разликата между тях като възгледи?

 

- Не мога да кажа докрай. Но истината е, че и двамата са доста добри треньори. Държат много на общуването с играчите, стоят близо до нас, интересуват се от проблемите, които имаме извън терена, и се опитват да ни помагат. Мисля, че ги чака голямо бъдеще. Не знам кой от тях е по-неспокоен край тъчлиния-та, не съм обърнал внимание. Но от досега ми с тях ми направи впечатление, че са много амбицирани да се докажат в професията.

 

От началото на сезона във Втора лига лъкатушите. На какво се дължи това и какви са целите пред вашия отбор?

 

- През лятото дойдоха доста нови момчета в клуба. На практика се изгради почти нов отбор и все още с всички не сме се опознали толкова добре. Липсва ни постоянство, но работим заедно със старши треньора Тодор Янчев, за да изчистим проблемите в играта ни. Ще ни бъде нужно още малко време, за да разгърнем потенциала си. Задачата, която ни е поставена във Втора лига, е първо да се утвърдим, след което да започнем да играем по-красив и качествен футбол. Вярвам, че ще станат нещата. Аз съм бил и преди в Б група, носих екипа на Добруджа, и знам какво да очаквам. Така че опитът ми ще ми помогне да реализирам потенциала си в Царско село.

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки