Сензациите в пресата: Левски поиска допинг контрол

„Царете” играха за рекордна премия; Йорданеску оцеля засега; При загуба и на „Армията” Берое снема доверието от Александър Димитров

Сензациите в пресата: Левски поиска допинг контрол
Сензациите в българската спортна преса на 23 септември 2016 г.:
 
„Тема Спорт”: Левски поиска допинг контрол
 
Ръководството на Левски поиска да има допинг контрол след следващите три мача на тима. В понеделник сините гостуват на последния в класирането в Първа лига Локомотив Горна Оряховица, на 2 октомври (неделя) посрещат хита на сезона Дунав Русе, а след паузата в първенството за световните квалификации идва и сблъсъкът с ЦСКА. Вечното дерби е на 15 октомври (събота).
 
В момента Левски е на върха на таблицата и явно шефовете на „Герена" се опасяват от удари под кръста. Въпреки че у нас няма практика отборите да се тестват за забранени стимуланти, сините настояват за проверки след
техните двубои. На такава внезапно в сряда вечерта бяха подложени футболистите на Лудогорец, който участва в груповата фаза на Шампионската лига.
 
Следващият съперник на Левски - Локо ГО, осъществи поредния си трансфер. Клубът подписа с халфа Игор Джоман, бивш играч на Берое.
 
„Меридиан Мач”: „Царете” играха за рекордна премия
 
Футболистите на Царско село са играли за рекордни премии в битката с Левски за Купата на България. „Меридиан Мач" научи, че босът на „царете" Стойне Манолов, който е един от най-видните фенове на ЦСКА, вдигнал близо 20 пъти парите за обичайна победа в турнира или първенството.
 
Говори се, че отборната премия на Царско село за успех над Левски е щяла да надви шава 100 000 лева.
 
„24 часа”: Йорданеску оцеля засега
 
Едуард Йорданеску остава наставник на ЦСКА поне за момента въпреки срамното отпадане от „Локо" (Сф) за купата.
 
Румънецът все още има доверието на Гриша Ганчев, но част от играчите вече са го загубили.
 
Проектонационалът Кристиан Малинов със сигурност ще подсили втория състав на „червените" за предстоящите му битки във Втора лига, след като пропиля шанса си на стадиона в „Надежда". След преместването си в София той бележи завиден спад във формата си.
 
Очаква се амнистия да получат Борис Галчев и Павел Головодов. Двамата са се извинили за поведението си и ще започнат да тренират от следващата седмица.
 
Съдбата на Йорданеску вероятно ще се реши от мача с „Берое" в неделя. Трети мач поред под негово ръководство ЦСКА просто не показва нищо на терена, а головите положения се броят на пръстите на едната ръка. За сметка на това в халфовата линия зеят дупки от над 30 метра между футболистите.
 
Ако се стигне до треньорска смяна, то новият наставник ще бъде Младенов - или по бащино, или по фамилно име. Фаворит е Любослав Младенов Пенев, който води „Литекс" във втора дивизия през миналия сезон.
 
Другият вариант е Стойчо Младенов, но той има железен договор в Казахстан до 1 ноември. През това време ще са се изиграли доста мачове от първенството ни и „червените" могат да изпаднат дори от осмицата, която ще се бори за титлата по новата схема на първенството.
 
„Тема Спорт”: При загуба и на „Армията” Берое снема доверието от Александър Димитров
 
В сряда следобед Берое записа една от срамните страници 6 своята история. Заралии отпаднаха още на 1/16-финалите за купата от втородивизионния Септември София след загуба с 0:2. Зелено-белите имаха амбиции да играят на финала, но те се изпариха още на първото стъпало. Нещо повече, Берое не показа никакви футболни достойнства в двубоя и бе надигран напълно заслужено.
 
Поражението разклати сериозно стола на старши треньора Александър Димитров. В неделя заралии гостуват на ЦСКА, който също отпадна за купата. При нова загуба на старозагорци не е изключено доверието към наставника да бъде снето и той да бъде освободен.
 
Недоволството от страна на феновете към младия специалист е сериозно и расте с всеки изминал ден. Показателен за това е фактът, че на домакинските мачове на Берое идват все по-малко хора, независимо от съперника. Привържениците са бесни от срамната загуба от Септември Сф, като повечето искат оставката на Александър Димитров.
 
На официалната страница на Берое във фейсбук изобилстват именно такива коментари под изказването на треньора след двубоя. Тогава той заяви, че поема вината за слабото представяне.
 

"Мисля, че е време Берое да премине към следващия "етап" от развитието си -смяна на треньора!". "Тръгвай си и повече не разваляй всичко хубаво, свързано с Берое и Стара Загора!". "Стара Загора не помни по-срамно отпадане за купата. Правете си по-бързо анализите и което е най-добро за клуба, да се направи. Незаменими хора няма, незаменими треньори няма". Това е само малка част от недоволството на запалянковците. Такова има и от страна на някои от играчите в тима. 

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки