Супер мото шоуто започва пред Националния стадион днес

Събитието стартира в 17:30 часа

Супер мото шоуто започва пред Националния стадион днес

В 17.30 ч. днес в зоната пред Националния стадион започва супер мото шоу от професионалисти. По улица Гурко, от централния вход на стадиона до Министерството на младежта и спорта, ще можете да видите екшънът от дрифт, карт и мото-стънт изпълненията на състезатели, които ще вдигнат адреналина със своите атракции и трикове на две и на четири колела. Майстор пилотите от СК „Mirafiori“, водени от дрифт шампиона Александър Язов ще представят висша техника, за целта вече са изградени две конструкции и малък мост, а един болид ще бъде вдигнат да виси във въздуха. За първи път ще има шоу от коли на две гуми, наред с номера на четириколки. Зрителите ще могат да се насладят на изпълненията на Николай Върбицалиев, републикански шампион на картинг и единственият български пилот във Формула Рено. Уъркшоп на картинг започва в ранните следобедни часове.

 
С дрифт, карт и мото-стън атракциите ще завърши тридневният Extreme Fest, организиран от Фондация "София - Европейска столица на спорта" и Столична община. Днес следобед имате и последна възможност да опитате от екстремните активности, практикувани в градска среда, позиционирани в Княжеската градина, около монумента на Съветската армия. Там продължава и баскет турнирът 3Х3, който днес обещава най-много емоции, тъй като ще излъчи шампионите в групата над 18 г., продължават и скоковете с бънджи.
 
Тази година допълнителен колорит във Феста внесе Карнавалното велосипедно шествие, което вчера оцвети улици и паркове на София. През цялото време двете групи бяха съпроводени от теглени от колела музикални платформи и бяха приветствани от хиляди столичани. След пристигането в Княжеската градина Велокарнавалът стана част от програмата на Extreme Fest. Пъстрото множество се сля с участниците и гостите на Феста, последваха импровизирани състезания и конкурси за „Най-атрактивен велосипед, за „Най-атрактивен костюм“ и за „Най-колоритен малчуган“. Късно снощи завърши супер атракции демонстрираха  майсторите на състезания по скейт, БМХ и ролери, събрали многобройна публика.
 
Огромен интерес предизвикаха демонстрациите по фехтовка, художествена гимнастика и таекуондо. Майстор Мирослав Лисичков и неговият опенент Ангел Чернаев показаха техники от "Историческата фехтовка" пред погледа на млади фехтовачи от Академия "Етрополски". Много деца направиха на Феста първи досег с художествената гимнастика и пожелаха да станат като олимпийските медалистки от българския национален ансамбъл в Рио. В демонстрациите по бойни техники и таекуондо се включиха състезателите от Централния полицейски таекуондо клуб, които под ръководството на главния треньор Венцислав Игнатов се подготвят за участие на предстоящото в България следващата година Европейско първенство. Много се пробваха и в скоковете с бънджи на крана опънал стрелата много над монумента на Съветската армия. Най-весело бе в сектора за бъбъл футбол, където опашката от желаещи да се поблъскат с прозрачните глобуси бе най-голяма.
 
Всички активности отбелязват Европейската седмица на спорта и откликват на желанието София да става все по-спортна, модерна и красива. Те са част от богатата програма от над 30 събития през 2016 г., които се организират от София2018 за да имат софиянци и гостите на града повече възможности за спорт и активен начин на живот.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки