Берое, Верея и Ботев (Гълъбово) играят благотворително в подкрепа на Георги Богданов

Благотворителната инициатива ще се проведе на 8 октомври от 15:30 ч. на Спортна база „Берое“

Берое, Верея и Ботев (Гълъбово) играят благотворително в подкрепа на Георги Богданов

Берое ще се включи в тристранен благотворителен турнир в подкрепа на Георги Давидов, който е диагностициран с тежкото заболяване рак на костите. В турнирът ще участват още отборите на „Верея“ (Стара Загора) и „Ботев“ (Гълъбово). Форматът предвижда трите тима да играят по системата „всеки срещу всеки“ по едно полувреме от 45 минути. Благотворителната инициатива ще се проведе на 8 октомври от 15:30 ч. на Спортна база „Берое“. Следващата седмица има пауза в първенствата заради срещите на националните отбори по футбол на България.

На спортната база преди и по време на турнира ще има специални касички, чрез които всеки желаещ ще може да помогне, според възможностите си.

Георги Богданов е много сърцато, борбено и напористо момче, което като повечето хора с такива качества бързо навлиза в истинския и реален живот. Още от дете той е боец и се забелязва сред другите момчета. Изглежда внушителен, с голяма и стабилна крачка, не пада никога по гръб и да не си му пред очите, ако усеща, че губи. Но предимно голямото сърце го тласка към спорта.

Започва с лека атлетика и още като дете взима първите си трофеи – републикански шампион на 3000 метра. Впоследствие се занимава с футбол, където с отбора на Локомотив 101 (София) печели всичко, което може да бъде спечелено (ученически първенства, шампионати, купи на България, турнири „Котков“ и др.). Mежду другото играе и волейбол в салона на училището. Този спорт също му се отдава и още на първото ученическо първенство веднага е забелязан и привикан да се занимава професионално и то в клуб като „Левски- Сиконко“. Любовта към футбола обаче не му дава мира и предпочита да му се отдаде изцяло. Първи стъпки в мъжкия футбол прави с отбора на „Левски“ (Вършец), а дебют в професионалния футбол записва в отбора на „Миньор“ (Раднево) в „Б“ група, където играе три години редом до изявени имена като Стилиян Попчев и Стоян Желев.

За съжаление, неочаквано го спохожда най-лошото. Георги е диагностициран с рак на костите. Нуждае се от скъпо лечение в чужбина, което не е по силите на семейството му. Той обаче съвсем очаквано за него приема нещата – спокойно и уверено. Пределно мобилизиран е, готов да преодолее и това препятствие, с помощта на своето семейство и своите приятели.

Всички ние се обединяваме и се изправяме пред болестта , която сполетя Георги. Той има нужда подкрепа. Знаем и вярваме , че заедно можем всичко. Както печелим битките заедно на терена – така ще спечелим и тази битка заедно в живота. Защото сме длъжни да го направим, защото само така ще станем по-добри хора и защото няма по-сладка победа, когато всички милеем за нея!

Първата инициатива създадена от неговите приятели е събиране на спортни артикули, които да бъдат продадени на благотворителен търг, за подпомагане на лечението му. Събирането на артикулите тече и в момента, а в най-скоро време ще бъде създаден официален търг в социалните мрежи. До момента има събрани изключително ценни артикули, които ще бъдат обявени през следващата седмица в специалната Фейсбук страница.

Първият артикул, дарен за благотворителния търг за Георги е оригинална фланелка на България с №8 на Христо Стоичков от 1995 година. Фланелката е разписана на гърба лично от Камата. Друг любопитен артикул е фланелка на „Реал“ (Мадрид), носена от Кристиано Роналдо, с автограф.

Може да помогнете на Георги и чрез специалната банкова сметка:

Георги Петров Богданов
IBAN : BG65STSA93000023838222
BIC code / STSABGSF

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки