„Отбор на надеждата” се включи в благотворителен турнир на фенове

Тимът е в една група с феновете на „Галатасарай”, „Манчестър Юнайтед” и „Ювентус”

„Отбор на надеждата” се включи в благотворителен турнир на фенове

„Отбор на надеждата” ще вземе участие в шестия благотворителен турнир по футбол на феновете на чуждестранни отбори в България. Събитието ще се проведе на 8 и 9 октомври на игрищата на „Спортна София- 2000“ в столичния парк „Възраждане”.

„Отбор на надеждата” е в една група с феновете на „Галатасарай”, „Манчестър Юнайтед” и „Ювентус”. Трите мача от груповата фаза ще се изиграят в събота между 10:40 и 15:00 часа, а в неделя ще бъде фазата на директните елиминации.

„Отбор на надеждата” ще бъде представен от свои бивши национали от столичния кв. „Факултета” и няколко 16-годишни момчета, които искат да представят България на следващото световно първенство за бездомни хора в Осло догодина. Отборът ще бъде воден от специалиста Методи Асенов, който близо 20 години тренира децата от ромската общност в квартала, опитвайки се да даде алтернатива на пороците на съвременния свят.

Турнирът се организира от „Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори” в подкрепа на дневния център към сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. В него напълно безплатно арт терапевти, психолози и педагог ежедневно работят с децата за подобряване на социалната им адаптация, както и за разведряване на тежката болнична атмосфера с различни креативни занимания и игри.

Партньор на асоциацията е „Детска футболна академия Комета”, която ще осигури безплатни тренировки за всички деца по време на събитието. Тазгодишното издание на Маратон София 2016 също подкрепя инициативата, като организаторите ще дарят по 1 лв. за всеки стартирал участник.

Организаторите на благотворителния турнир канят всички любители на футбола да се включат в инициативата за подкрепа на децата, засегнати от онкохематологични заболявания. Средства се набират по банковата сметка на „Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори “ в Уникредит Булбанк; BIC: UNCRBGSF; IBAN: BG53UNCR70001522362221, а по време на турнира в специална кутия за дарения.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки