Четвърти пореден мач без успех за Фиорентина в Серия А

"Виолетовите" и Аталанта направиха големи пропуски при 0:0 на "Артемио Франки"

Четвърти пореден мач без успех за Фиорентина в Серия А

Фиорентина не успя да спечели четвърти пореден мач в Серия А, след като изпусна няколко чисти голови положения на своя „Артемио Франки” за 0:0 в осмия кръг.

„Виолетовите” бяха изявен фаворит преди мача след девет поредни победи над Аталанта, който нямаше победа във Флоренция от 1993 година и не бе взимал дори точка срещу този противник от април 2012-а.

През първата част Кума Бабакар не успя да си спре извеждащ пас, а и съдията вдигна погрешно засада. Никола Калинич направи солов рейд и стреля под гредата, вратарят Бериша успя да избие. Аталанта чакаше на контри и Давиде Астори изчисти пред голлинията, за да попречи на Андреа Петаня да засече острото центриране на Ясмин Куртич. Пак Астори попречи на съперник да засече на втора греда при опасно положение.

След паузата отборът на Пауло Соуса вдигна темпото и натисна. Карлос Санчес се извиси и засече с глава след корнер, но Конти изчисти пред голлинията.

Куртич удар гредата на домакините с глава, а тупалка на Весино беше спасена от вратаря. Най-големият пропуск бе дело на Калинич, който от 2-3 метра не успя да добута в мрежата след свалена топка от Бернардески.


Двата тима остава съседи в таблицата. „Адзурите” са 12-и с 10 точки, Фиорентина е 13-и с 9 и мач по-малко.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки