Топузаков: Левски ще се бори със зъби и нокти за титлата, докато има теоретичен шанс (+ВИДЕО)

„В този клуб е генетично е заложено винаги да се бори за първото място”

Топузаков: Левски ще се бори със зъби и нокти за титлата, докато има теоретичен шанс (+ВИДЕО)

„Беше труден мач, така и очаквахме.”

Това заяви Елин Топузаков, след като воденият от него тим на Левски спечели с минималното 1:0 най-старото столично дерби и надви Славия като домакин в мач от XVI кръг на Първа лига.

„Беше нервен двубой, трябваше да бъдем пределно концентрирани и да не се отказваме до край. Въпреки пропилените положения, направихме точно това и показахме, че повече искаме победата”, посочи наставникът на „сините”.

„Момчетата дадоха това, което искаме от тях като тактическа постройка и себераздаване. Затова едно голямо „благодаря” за тях. Те заслужават и „браво”, защото бе важно да победим след тези два мача.”

Какво е казал на своите по време на почивката, за да играят те далеч по-добре след паузата?


„Променихме някои неща, най-малкото със смяната на Краев и Аниете. Трябваше да бъдем по-настоятелни и по-спокойни във владеенето на топката. Може би наистина имаше натрупана умора, не само физическа, но и психическа от тези две загуби. Бе важно да покажем воля и да спечелим. Бяхме по-настоятелни и вкарахме много хубав и красив гол. Сега трябва да отпочинем и да придобием самочувствие и увереност за предстоящия мач.”

„Трите точки бяха най-важни днес, футболът е игра на грешки и ние се стремим да ги изчистваме, за да се подобряваме. Искаме да изглеждаме и да играем по-добре, защото пропускаме доста положения. За момента обаче няма време, а вече на подготовката ще можем да работим върху различни варианти на тактическата постройка, за да бъдем по-гъвкави по време на мачовете и да изненадваме съперниците.”

Дали Левски ще продължава да се бори за титлата, въпреки сериозното изоставане от Лудогорец?

„Не съм го измислил аз, то е генетично заложено в Левски винаги да се бори за първото място. Докато имаме шансове на теория, няма да се откажем. Левски ще се бори със зъби и нокти да си върне това, което винаги е било цел – първото място.”

За следващия мач на „сините” срещу Верея в Стара Загора:


„Съперникът ни е в подем. В последните мачове постигна победи и ние ще направим всичко, за да подготвим най-вече психически момчетата и да излезем така, както подобава на Левски- за победата и с добра игра.”

С какво Левски спечели най-старото столично дерби?

„Днес Славия игра и се защитава добре. Нормално бе да имаме затруднения. Играли сме и мачове, в които сме имали много положения, но не сме ги реализирали. Днес бе важно да реализираме едно и да се върнем на победния път. Важно бе да не се подвеждаме по напрежението. Дори това да не бе сред най-добрите ни мачове, напълно си заслужихме победата, а тя бе най-важната. Голямо „браво” още веднъж за тях, защото днес те си извоюваха успеха. Играхме концентрирано, не трябваше да се подвеждаме по играта на Славия, особено като останаха с човек по-малко, защото беше ясно, че те ще бавят времето и ще изнервят нашите футболисти. Това е нормално, защото е част от играта. Беше важно да останем концентрирани и с момчетата, които бяхме планували за смени, да стигнем до гола си. В защитен план не допуснахме положения в нашата врата, с изключение на удари от средно и далечно разстояние. Целият отбор се справи добре в защита, макар че има още какво да се желае, но и 1:0 – пак е победа.”

Има ли умора у футболистите?

„Трябва да отчетем, че сме към края на един дълъг и тежък сезон (б.а. – полусезон). Нормално е да има умора у играчите и те да не са на нивото от началното на кампанията. Ние в момента трябва да поддържаме нивото и да освежаваме играчите, защото 14-15 души изнесоха този сезон и всички тези мачове.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки