Лудогорец не може да разчита на Венгер

В Арсенал са се примирили с второто място в групата

Лудогорец не може да разчита на Венгер

Казано в прав текст - Лудогорец не може да разчита на Арсе­нал, и конкретно на Арсен Венгер, за твърда победа в Базел, която да класира българския отбор за фа­зата на елиминациите в Лига Ев­ропа. Аз лично не очаквам „гънърите" да победят в Швейцария. А и не вярвам, ако не бият във вторник, да бъдат разбити от критики в ме­диите, както ня­кои мои колеги смятат. Просто основната бленда на нагласата е безразличие към този двубой.

Причината е яс­на - Венгер се е примирил с вто­рото място в гру­пата с оглед дома­кинството на Па­ри Сен Жермен в срещата с Лудого-рец. Ситуацията при равни точки е същата, като при вашия отбор и Базел - везните се накланят от пре­ките двубои. Как­то Лудогорец има след двете равен­ства преимущест­вото на гол на чужд терен, така и ПСЖ едни гър­ди напред с 2:2 в Лондон след 1:1 в първия пряк сблъ­сък у дома.

Подозирам, че Арсенал ще се представи на „Санкт Якоб Парк" във вторник с титулярен със­тав, подобен на този от загубения домакински чет­въртфинал за Ку­пата на лигата със Саутхемптън тази седмица. Не знам дали Венгер смята пак да заложи на Холдинг в защи- тата и на Рен-Аде-лед - може би не. Но със сигурност мениджърът вече е направил съста­ва си за Базел без Санчес и Йозил. На вратата пък е планиран Оспина, който по принцип пази в Шампионс­ката лига вместо Петер Чех - титу­ляр в Премиър-лийг. Всъщност Венгер вече е приел за даденост, че ПСЖ бие. Аз лично мисля, че той наистина е прав. Съответно това, което се случи в Базел, ня­ма абсолютно ни­какво значение. Както вече стана дума, Арсенал та­ка и така си е вто­ри заради първия критерий за пр< ките двубои. Ако наистина имаше някакъв реален залог в Швейца-

рия, тогава щеше да бъде друга би­ра. Но Арсен вече си „е направил" крайното класира­не.

От друга стра­на, както се раз- вива този сезон в Шампионската лига, първото място в Група А не дава кой знае какво предимство при жребия за ос-минафиналите, както по принцип сме свикнали да приемаме предни години. Ясно е, че победителите в групите са поста­вени, а вторите -непоставени. Ар­сенал не може да се срещне с ПСЖ, защото са били в един предварите­лен поток, и с Лестър или Ман Сити, защото са от една страна.

Ако по някакво изклю- ! чително ; стечение на обс­тоятелствата хо­рата на Венгер за­вършат на първо­то място, техни евентуални про­тивници са Бен-фика, Байерн Мюнхен, Леверку-зен или Борусия Дортмунд. Ако са втори, ги чакат Реал, Атлетико Мадрид, Барсело­на, Монако и На-поли. Да, при вто­рия случай има по-малък шанс да се хване някой „по-лек" мач. Но някаква голяма разлика няма.

Колкото до Лу­догорец, убеден съм, че българският шампион ще вкара гол в Париж. Но цената за не­го ще е два-три в полза на Пари Сен Жермен. Ре­зултатът на Арсе­нал в Базел би имал значение единствено ако Лудогорец напра­ви равен или бие във Франция. Но при най-неочаква­ния вариант - три български точки в Париж, мачът на „топчиите" пак няма да има значение, но този път за вас, нали?

Мартин Липтън, заместник-шеф на спортния отдел на вестник „Сън” специално за „Меридиан мач”

 

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки