Вълчинов: Всички ще се съобразяват с Локо

"Един ден отново ще работим заедно със Стойчо Стоев", убеден е новият треньор на червено-черните

Вълчинов: Всички ще се съобразяват с Локо

Преди дни ръководството на Локомотив София предприе изненадваща рокада. На треньорския пост вместо Ангел Колев застана Явор Вълчинов. Досега той никога не е водил мъжки отбор, като е бил помощник в "Надежда" на Диян Петков и Антон Велков, а после на Стойчо Стоев в Лудогорец и Левски. В щаба си той ще разчита на Христо Коилов (помощник-треньор), Йордан Господинов (треньор на вратарите) и Иван Маринов (кондиционен треньор). Ето какво каза Вълчинов пред вестник "Тема Спорт" за амбициите и това, кое го е накарало да се завърне в Локомотив София.

 

Г-н Вълчинов, бързо ли се разбрахте с ръководството на Локомотив София? Какво ви накара да поемете отбора?

 

- Имах разговор със собственика Иван Василев преди 3-4 месеца да ме изчака до зимата и ако пак желае да работим заедно, да седнем да разговаряме. Така се и случи. Разбрахме се бързо. Живот и здраве от януари месец ще поема Локомотив официално. Все още се ориентирам в клуба след завръщането ми, но правят впечатление подобренията в материално-техническата база, които са направени напоследък.

 

Кога стартира подготовка Локомотив? 

 

- На 11 януари. Почти сигурно е, че ще започнем да се готвим в София. След това в зависимост от атмосферните условия ще преценим дали да потърсим някое по-топло място в България, за да продължим подготовката си. За контролите - също засега сме в процес на разговори. Говорили сме с колеги, но нещата не са уточнени окончателно.

 

Имате ли вече планове за селекция? Имате ли идея как искате да изглежда Локомотив?

 

- Естествено. Ние това го обсъдихме и преди 3-4 месеца. Тогава беше по-скоро опознавателен разговор между нас. Сега отново говорихме и имаме визия как искаме да изглежда отборът през пролетта. Така че работим по тези въпроси - за селекцията и подготовката. По отношение на трансферите ще търсим попълнения във всяка една линия - защита, полузащита и нападение. Отбора напуснаха петима футболисти, така че ние ще се ориентираме около тази бройка за попълване на състава. В момента сме в процес на преговори. Има набелязани футболисти, но засега не сме готови да ги обявим.

 

Локомотив се намира на незавидното 11-о място във Втора лига. Нямате право тази година за промоция. Какво ще търси отборът през пролетта?

 

- Локомотив ще търси стабилност в представянето си през втория полусезон. Искам отборът да държи едно постоянство през оставащите 13 мача. През пролетта клубът да се развие и да се превърне в тим, с който всички в групата да се съобразяват. Да изглеждаме като отбор и да изградим стил на игра и поведение. На пръв поглед Локомотив има теоретична възможност да изпадне в Трета лига, но на мен такива мисли не ми минават през главата.

 

Може би основна цел на това е и все повече хора да идват на стадиона в "Надежда"?

 

- Ако отборът играе добре и има хубави резултати, публиката ще се върне по трибуните.

 

За първи път заставате начело на мъжки отбор. Бяхте дълги години помощник-треньор. По-различно ли е това за Вас?

 

- Не съм прескачал етапи от развитието си като треньор по футбол. Бях треньор в ДЮШ на Локомотив, после и помощник-треньор на мъжкия тим, също така асистент и на Стойчо Стоев в Лудогорец и Левски. За мен това е крачка напред. Какво по-хубаво от това да реализирам амбициите си в родния ми клуб.

 

Чували ли сте се с предишния треньор на железничарите Ангел Колев? Дали сте провели разговор и със Стойчо Стоев?

 

- С Ангел Колев все още не съм се чувал, но съвсем скоро възнамерявам да го направя, защото трябва да има някаква приемственост. Да разговаряме с него, да чуя неговото мнение. Със Стойчо Стоев поддържаме ежеседмична връзка. Той е напълно запознат какво се случва около мен. Благодарен съм за неговата подкрепа.

 

Кое ви забави да приемете офертата на Локо София веднага? Със Стойчо Стоев чакахте предложения от чужбина ли?

 

-Да, искахме да продължим да работим заедно. Чакахме предизвикателство за чужбина, защото Стойчо Стоев отхвърли доста оферти от България. Напълно го разбирам в тази насока. Сега изскочи този вариант пред мен, но това не означава, че пътищата ни се разделят и че няма да работим отново заедно.

 

Следите ли какво се случва с бившите ви отбори -Левски и Лудогорец?

 

- Това са двата най-добри отбора през последните години в България. Лудогорец напълно си заслужиха отново да са в групите на Шампионската лига и това никой не може да им го отнеме. Според мен ще продължат да се развиват нагоре. В Левски се надявам Елин да успее да изгради боеспособен отбор през пролетта, за да бъде достойна конкуренция на шампиона.

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки