Стойчо Младенов: Всички видяха, че съм говорил истината за ЦСКА

„Договорихме Курьор”, призна треньорът на Кайсар и похвали Лудогорец

Стойчо Младенов: Всички видяха, че съм говорил истината за ЦСКА

„Договорихме Матиас Курьор и на този етап няма други футболисти от България, които да искаме.”

Това каза българският треньор на Кайсар Стойчо Младенов, който потвърди информациите, че звездата на Локо (ГО) ще продължи кариерата си под негово ръководство в Казахстан. Бившият наставник на ЦСКА отказа да коментира ситуацията на „Българска армия” и похвали работата на Лудогорец, а освен това призова за по-малко треньорски рокади в националния ни отбор.

"Нека темата "ЦСКА" не я коментираме. Нямам такова желание. Нормално е моето име да се спряга, но аз вече коментирах достатъчно. Искаха да направят така, че много неща, които казах, да не са истина, но всички видяха, че съм говорил истината”, каза Младенов, а после бе попитан дали е готов да се завърне, за да работи в родината си.

"България е моята страна и бих се завърнал. Никога не бих загърбил българския шампионат. Професионалист съм и ако получа предложение, бих го обсъдил, но на този етап съм ангажиран изцяло и единствено в Кайсар. Това е моята работа и отговорността ми. Искам хората да останат доволни от мен. Така, както в предния ми клуб."

За националния отбор:

„Аз съм против честите треньорски смени в националния отбор. Трябва да се подпише дългосрочно с един специалист и да му се гласува доверие, за да може да си осъществи идеите. Все по-рядко идва качество в националния отбор, липсват кадри и качество в клубните отбори, а това няма как да не се отразява на представителния тим."

Дали е възможно клуб от родното първенство да постигне успехите на Лудогорец с български футболисти?

"Всичко е възможно. ЦСКА как го направи? Левски също го направи със Станимир Стоилов. Така че всичко е възможно. Защо да не се направи? Това, което Лудогорец прави, е похвално. Това е светлината в тунела. Знам как работят в школата. Ние малко избързваме и веднага искаме български кадри, но при една новосъздадена школа кадри трябва да се очакват след 8-12 години. Това е пътят. Сигурен съм, че от школата на Лудогорец ще излязат много футболисти, които ще помагат на националния отбор, трябва обаче да имаме търпение.”

Кой заслужава да е футболист на отминаващата 2016 година?

„Трудно ми е да кажа.”

Какво му липсва на българския футбол?

„На българския футбол му трябват професионалисти. Както треньори, така и ръководители. Когато обаче един специалист има подкрепата на шефовете, работи много по-спокойно. Българският треньор трябва да има самочувствие, защото е способен.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки